Tento recept som si upravila z receptov na mliečny rez z normálnej múky, nakoľko mala moja dcérka tento rez pred diétou rada, tak som Zobraziť celý popisTento recept som si upravila z receptov na mliečny rez z normálnej múky, nakoľko mala moja dcérka tento rez pred diétou rada, tak som sa jej pokúsila upiecť bezlepkovú verziu. Povedala, že jej chutí...
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1/2 bal. |
|
|
|
200ml |
|
250g, 20%tuku |
|
1 PL |
|
1 malá lyžička |
|
1 PL |
|
4 kvapky |
|
Postup
-
1
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, potom pridáme 1PL oleja a nakoniec po lyžiciach suché prísady a vyšľaháme. Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie, ktorý sme potreli maslom. Pečieme pri 175 stupňoch asi 8-10 min. Plát necháme vychladnúť a potom ho rozdelíme na polovicu.
- 2
Plnka: 200ml šľahačkovej smotany vyšľaháme a pridáme do nej 250g 20% tvarohu, 1PL citrónovej šťavy, 1 malú lyžičku citrónovej kôry, 1PL medu a 4kvapky citrónovej arómy. Všetko spolu vareškou premiešame.
- 3
Na 1polovicu rezu natrieme plnku a prikryjeme 2. polovicou. Dáme stuhnúť do chladničky- najlepšie na noc. Nakrájame rezy a papkáme. P.S. Dala som to do plastovej dózy na potraviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu