Nátierka z vlašských orechov a paradajok fotorecept
Foto: elixir
Pikantná nátierka s orechami a paradajkami.
3-4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme suroviny.
-
2
Orechy nasekáme na drobno a opražíme na panvici, takisto paradajky nakrájame na drobno.
-
3
Orechy necháme chladnúť, medzitým si pripravíme zmes zo všetkých zvyšných surovín... (okrem čerstvej petržlenovej vňate)
-
4
Keď orechy vychladnú, pridáme ich k paradajkám a rozmixujeme ich spolu na pyré. Toto potom primiešame k pripravenej korenenej zmesi a pred podávaním dáme na 20 minút vychladiť do chladničky.
-
5
Podávame s čerstvou petržlenovou (príp. inou) vňaťou a zeleninou. Množstvo nátierky vyjde na 3-4 kúsky pečiva. Dobrú chuť.
@izabella929 ďakujem a prajem nech chutí :)
ja idem akurát pripraviť túto nátierku znovu :)
www.panoramio.com/photo/51732612...
@irenaw áno, na fotke to má žltý vrchnák. Ale "Yeast extract" a "Hefeextrakt" je vlastne to isté, len v inom jazyku... Marmite ale musí byť lepšie, keď ho aj mačka obhrýza, Hefeextrakt som s mačkou ešte nevidela... :))
Urcite si ju zopakujeme :)