Cheesecake s lesným ovocím

lollyteska - fotkalollyteska, 1. marca 2016

Priateľ sa mal vrátiť domov po dvojtýždňovom sústredení a keďže sme spolu neoslávili jeho narodky, chcela som mu upiecť niečo výnimočné, iné ako tortu, Zobraziť celý popisPriateľ sa mal vrátiť domov po dvojtýždňovom sústredení a keďže sme spolu neoslávili jeho narodky, chcela som mu upiecť niečo výnimočné, iné ako tortu, ktorú robím každému... A tak ma napadol cheesecake :) Môj prvý a môžem povedať že SKUTOČNE VYNIKAJÚCI! :) Robený z lásky! :) Recept som pospájala z viacerých iných a pri tvorení som dala veľký priestor fantázii - vyplatilo sa! :) Chutil všetkým, mal úspech po celom paneláku - s takou dobrotou sa predsa treba podeliť ;)

8
porcií
20 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
 (alebo sušienky)
150 g
Plnka:
500 g
250 g
4 ks
1 ks
1 ks
1 - 2 PL
250 g
1 ks
2 - 3 PL
2 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    V prvom rade si pripravíme korpus. Ja som ako vždy improvizovala a tak som podrvila medovníčky, ktoré mi zostali z Vianoc (recept nájdete v mojich receptoch). Ak však také doma nemáme, podrvíme si bebekeksy alebo akékoľvek iné sušienky a zmiešame ich s roztopeným maslom. Túto zmes potom natlačíme na dno tortovej formy, ktorú máme vystlanú papierom na pečenie a boky si vysypeme múkou a tiež ich vystelieme keksíkovou zmesou. Dáme piecť tak na 15 minút do vyhriatej rúry na 180 stupňov.

  2. 2

    Kým sa korpus pečie, pripravíme si plnku. Do misky dáme tvaroh a kyslú smotanu, ktoré vymiešame s cukrom, vanilkovými cukrami a citrónovou kôrou pekne do hladka. Postupne za stáleho šľahania pridáme vajíčka a žltok. Na záver pridáme zlatý klas a múku a poriadne vymiešame.

  3. 3

    Takto pripravenú zmes vylejeme na predpečený korpus a dáme na piecť na 180°C. Po štvrťhodinke teplotu znížime na 150°C a dopekáme ešte hodinu - ak treba aj viac - ja som cheesecake dopekala dobrých 15 minút, ale výsledok stál za to ;)

  4. 4

    Po vybratí z rúry cheesecake ešte za horúca oddelíme od okrajov, aby nám neskôr nepopraskal. Z formy ho však nevyberáme, lebo ho musíme dokončiť a vyzdobiť lesným ovocím.

  5. 5

    Ja som to spravila takto: Zamrazené ovocie som si zohriala v hrnci na miernom ohni, pričom som ho posypala kryštálovým cukrom. Po rozmrazení som ho poukladala na cheesecake. Šťavu, ktorá mi z neho vytiekla som si dala zovrieť do hrnca a pridala som k nej malinový puding (ktorý som si rozmiešala v deci vody - ako keď bežne robíme puding s mliekom). Takto mi vzniklo niečo, čo by som v momente zbaštila ale musíte sa teraz poriadne zaťať a vyliať túto voňavú pudingovú polevu na koláčik s ovocím :) Takmer hotový cake dáme chladiť aspoň na hodinku-dve.

  6. 6

    Na úplný záver si ešte maniaci na detaily a puntičkári môžu vyzdobiť okraje cheesecakeu vanilkovými trubičkami a to tak, že každú jednu potriete roztopenou čokoládou a dookola priliepate okolo koláčiku :)

  7. 7

    A konečne môžete rozkrojiť a vychutnať si nebíčko v papuľke :)

    Cheesecake s lesným ovocím  - obrázok 7
  8. 8

    a v reze :)

    Cheesecake s lesným ovocím  - obrázok 8

Diskusia k receptu

danda3
Priateľ sa určite potešil, vyzerá výborne a nepochybujem o tom, že bol výborný.☺
afataga
@Kremnicky (3.3.2016 14:08)

no lebo to je tu taky folklor - cheesecake z tvarohu, tiramissu z natierkoveho masla, maslove kremy s herou atd, ale co je vrchol ktory sa tu viac-menej vyskytuje pravidelne je krabi salat bez kraba :-)
lollyteska
Pardon, @kremnicky pokiaľ viem cheese v preklade znamená syr. A tvaroh je v podstate tiež nezrelý syr, takže neviem, prečo s tým je taký problém. Mascarpone som doma nemala a myslím, že na chuti to koláčiku absolútne neubralo :) Ale samozrejme @Emik10 , že to môžeš skúsiť aj s tým :) Ľudia, rozoberáte tu hlúposti, peace :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia