Rákócziho tvarožník s bielkovou penou
cukrár reštaurácie Toscana v Bratislave, 8. apríla 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto: Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré sformujeme do gule, zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme do chladničky na hodinu.
- 2
Cesto potom rozvaľkáme na papieri na pečenie na hrúbku asi 5 mm a prenesieme na plech. Popritláčame ho po okrajoch a popicháme vidličkou. Dáme ho do rúry predpiecť na 5 minút pri teplote 150 °C.
- 3
Plnka: Všetky suroviny spolu zmiešame a vylejeme na predpečené cesto. Znovu dáme piecť do rúry na asi 10 minút pri teplote 150 °C.
- 4
Pena: Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme práškový cukor. Vrecko na zdobenie naplníme pripraveným snehom a na koláč urobíme mriežku.
- 5
Koláč vložíme do rúry ešte na 15 minút pri teplote 150 °C. Po vybratí dozdobíme marhuľovým džemom a práškovým cukrom. Nakoniec koláč necháme sušiť v rúre pri 100 °C, kým sneh chytí farbu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu