Marhuľové zamatové kolieska fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 27. februára 2012
Marhuľové zamatové kolieska (fotorecept)
Foto: ancicka

Lahodné a jemňunké cesto.

24
porcií
1,5 h minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 ml
250 g
350 g
(1 kocka)
100 g rozpustené
2 PL
2 čl
trošku
1 ks
1 ks
1 ks
2 ks
za hrsť
podľa potreby na potretie cesta
na puding:
4 dl
1 ks
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovin zarobíme cesto.Ak by náhodou bolo pririedké,tak dosýpeme múky.Cesto by malo byť polotuhé.Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.

    Marhuľové zamatové kolieska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kým cesto kysne,tak uvaríme puding.necháme vychladnuť.

  3. 3

    Vykysnuté cesto na pomučenej doske vyvaľkáme a potrieme maslom.Stočíme na závin.

    Marhuľové zamatové kolieska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Závin pokrajame asi na 2 cm kolieska.

    Marhuľové zamatové kolieska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme na pomastený plech ,kraje potrieme žltkom a stred trocha zatlačíme.

    Marhuľové zamatové kolieska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do stredu kladieme lyžicou puding a na puding uložíme marhuľku.

    Marhuľové zamatové kolieska (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Waw, tak s pudingom som ešte nerobila...ale vyzerajú nádherne!!!...ukladám, vyskúšam:
Sú prekrásne dekoratívne. Veľmi zaujímavo spracované, pekne nadýchané a svieže zároveň. Tieto nám budú chutiť
ja som prave zjedla pol obrovskeho ananasu a mam uplne plne brucho, ale jeden tento kolacik by sa mi zmestil -) krasne, mnam