Foto: ancicka
Lahodné a jemňunké cesto.
24
porcií
porcií
1,5 h minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
250 ml |
|
250 g |
|
350 g |
|
(1 kocka) |
|
100 g rozpustené |
|
2 PL |
|
2 čl |
|
trošku |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
za hrsť |
|
podľa potreby na potretie cesta |
|
na puding: | |
4 dl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Z uvedených surovin zarobíme cesto.Ak by náhodou bolo pririedké,tak dosýpeme múky.Cesto by malo byť polotuhé.Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
-
2
Kým cesto kysne,tak uvaríme puding.necháme vychladnuť.
- 3
Vykysnuté cesto na pomučenej doske vyvaľkáme a potrieme maslom.Stočíme na závin.
- 4
Závin pokrajame asi na 2 cm kolieska.
- 5
Poukladáme na pomastený plech ,kraje potrieme žltkom a stred trocha zatlačíme.
- 6
Do stredu kladieme lyžicou puding a na puding uložíme marhuľku.
- 3
Pochvala vždy zahreje.