Ovocná torta
Ovocná torta

Ovocná tortička

katchi - bez fotkykatchi, 18. februára 2018
Ovocná tortička
Foto: katchi

Jednoduchá ovocná torta plnená smotanou na šľahanie.

12
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

225 g
200 g
4 ks
1 ČL
385 g
1 bal.
1 ČL
200 ml
500 ml (33 %)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vymiešame si maslo s cukrom. Pridáme vajcia, vanilkový extrakt (nie vanilkový cukor!).

  2. 2

    Primiešame múku, soľ, 1 polievkovú lyžicu prášku do pečiva a mlieko. Cesto rozdelíme na dve polovice a do každej ešte pridáme 1 čajovú l. prášku do pečiva.

  3. 3

    Pečieme dva korpusy. V okrúhlej forme vystlanej papierom, maslom a múkou. Pečieme 35 minút na 180 stupňoch Celzia.

  4. 4

    Vyšľaháme si smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme škrob na zahustenie a pre sladšiu chuť trošku práškoveho cukru.

  5. 5

    Ak sa vám na korpusoch urobila hnedá kôrka, s nožíkom ju odrežeme, aby sme korpus mali jemný a svetlý. Vychladnutý korpus potrieme vrstvou smotany, pridáme kopu ovocia, dalšiu vrstva šlahačky a druhý korpus.

  6. 6

    Celú tortu potrieme zvyškom smotany a dozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: