Foto: katchi
Jednoduchá ovocná torta plnená smotanou na šľahanie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vymiešame si maslo s cukrom. Pridáme vajcia, vanilkový extrakt (nie vanilkový cukor!).
- 2
Primiešame múku, soľ, 1 polievkovú lyžicu prášku do pečiva a mlieko. Cesto rozdelíme na dve polovice a do každej ešte pridáme 1 čajovú l. prášku do pečiva.
- 3
Pečieme dva korpusy. V okrúhlej forme vystlanej papierom, maslom a múkou. Pečieme 35 minút na 180 stupňoch Celzia.
- 4
Vyšľaháme si smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme škrob na zahustenie a pre sladšiu chuť trošku práškoveho cukru.
- 5
Ak sa vám na korpusoch urobila hnedá kôrka, s nožíkom ju odrežeme, aby sme korpus mali jemný a svetlý. Vychladnutý korpus potrieme vrstvou smotany, pridáme kopu ovocia, dalšiu vrstva šlahačky a druhý korpus.
- 6
Celú tortu potrieme zvyškom smotany a dozdobíme ovocím.
Tiež ovocná torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu