Jednoduchá ovocná torta plnená smotanou na šľahanie.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Vymiešame si maslo s cukrom. Pridáme vajcia, vanilkový extrakt (nie vanilkový cukor!).
- 2
 Primiešame múku, soľ, 1 polievkovú lyžicu prášku do pečiva a mlieko. Cesto rozdelíme na dve polovice a do každej ešte pridáme 1 čajovú l. prášku do pečiva.
- 3
 Pečieme dva korpusy. V okrúhlej forme vystlanej papierom, maslom a múkou. Pečieme 35 minút na 180 stupňoch Celzia.
- 4
 Vyšľaháme si smotanu na šľahanie, do ktorej pridáme škrob na zahustenie a pre sladšiu chuť trošku práškoveho cukru.
- 5
 Ak sa vám na korpusoch urobila hnedá kôrka, s nožíkom ju odrežeme, aby sme korpus mali jemný a svetlý. Vychladnutý korpus potrieme vrstvou smotany, pridáme kopu ovocia, dalšiu vrstva šlahačky a druhý korpus.
- 6
 Celú tortu potrieme zvyškom smotany a dozdobíme ovocím.
Tiež ovocná torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu