Foto: usacek
Najjednoduchší recept na svete, celý by sa mi zmestil do týchto pár riadkov.. A pritom dobrota, najmä ako vianočná sladkosť ;)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Salko dáte tak ako ho kúpite (v uzavretej plechovke) variť do vody na miernom ohni na cca jeden a pol až dve hodiny. Občas do plechoviek drgnite, aby sa Salko neprilepilo na jednu stranu.
- 2
Po tých necelých dvoch hodinách plechovky vyberte a nechajte aspoň pol hodinku vychladnúť. Až potom opatrne otvorte, majú tendenciu trošku vyprsknúť.
- 3
Do veľkej misy vysypte najprv len štyri balíky obyčajných burisonov. Vylejte na ne uvarené Salko. Poriadne rukami miešajte, aby sa skaramelizovaným Salkom obalil každý burison. Ak je Salka priveľa, pridajte piaty balík burisonov.
- 4
No a ostáva posledný bod "guľkanie". Majte pri tom stále po ruke misku s čistou vodou, kam si namáčajte ruky, menej sa potom lepia burisony. Ak sa prvé guľky nevydaria, nahádžte flintu do žita, chce to len chvíľku zvyku a ide to. Veľkosť guliek si zvoľte podľa chuti, môžu byť maličké aj väčšie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rozmyslam ci by som si nedala na to miesanie tenku rukavicu lebo ako sa poznám, viac salka bude na mne ako na burizonoch, skusim ich dat do kosičkov na šuhajdy, a mozno spravim aj suhajdy :-) ved tam ide tiez salko :-)