Pagáče s čedarom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 9. marca 2016

Dodatočné pohostenie pre tých, ktorí na Vás nezabudli na MDŽ :)

5 minút
príprava
15 minút
na 220-230 °C

Suroviny

300 g (špaldová)
180 g
180 - 200 ml
2 lyžice
250 g
1/2 lyžičky
1 lyžička
5 - 6 strúčikov
1/2 bal
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu ani nie je čo veľmi písať, zmiešame suché prísady...

    Pagáče s čedarom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr nastrúhame, pridáme smotanu, rozpustené maslo s ktorého si odložíme 2 lyžice do malej mištičky spolu s dvomi strúčikmi cesnaku. Vymiesime hladké, elastické cesto, ide to rýchlo, nelepí sa, ak by sa Vám zdalo tvrdé, pridajte trošku smotany.

    Pagáče s čedarom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    S cesta spravíme šúľok s priemerom približne 5 cm a nakrájame asi 1 cm kolieska, vytvarujeme do podoby, akú chceme a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Netreba vôbec podsypávať múkou, nelepí sa.

    Pagáče s čedarom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru vyhrejeme na 220-230 stupňov a pagáče upečieme do zlatista. Odložené maslo zohrejeme, pretlačíme cesnak a pridáme petržlenovú vňať a horúce ponatierame. Tento krok môžete úplne vynechať, ja som spravila pol na pol :) Ak sa do toho pustíte ihneď po prečítaní receptu, tak máte na večer k vínu výbornú pochúťku :) tak neváhajte...

    Pagáče s čedarom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Nie sú s droždím, to sa mi páči, aké sú na druhý deň, dajú sa ešte jesť? Alebo sa môžu ešte neupečené odložiť do mrazničky? Ukladám si aspoň, zatiaľ.......
Ďakujem Vám všetkým, jeto fakt jednoduchá záležitosť, @evanaaa sú jedlé aj dnes, ale čerstvé sú chutnejšie, @cesminka ja som robila s tej čo je na obrázku, v recepte bola hladká a dobrá voľba by bola aj špaldová, tak som ju dala do zátvorky :) tu nie je čo pokaziť :))
ukladám, slané a syrové, tých nikdy nie je dosť a s čedarom som ešte nepiekla @Zuzi , ale dala si ražnú, či špaldovú? na fotke je ražná, ja viem, že nie je problém zo špaldovej, ale kvôli tej ražnej sa pýtam, že by mohli byť vlhkejšie
Dala som ražnú ( tú čo je na fotke) špaldovú som dala do zátvorky ako možnú voľbu, tá je v pagáčoch dobrá, chutí po orieškoch, určite by sa dalo aj namiešať pol špaldovej a pol obyčajnej hladkej, ale Ty s tým problém určite nebudeš mať, lebo s múkami to vieš ako málo kto :) Čedar väčšinou aj u nás záhadne zmizne...

Pridaj komentár k receptu: