Foto: zuzanka1367
Dodatočné pohostenie pre tých, ktorí na Vás nezabudli na MDŽ :)
príprava
na 220-230 °C
Suroviny
300 g (špaldová) |
|
180 g |
|
180 - 200 ml |
|
2 lyžice |
|
250 g |
|
1/2 lyžičky |
|
1 lyžička |
|
5 - 6 strúčikov |
|
1/2 bal |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Tu ani nie je čo veľmi písať, zmiešame suché prísady...
-
2
Syr nastrúhame, pridáme smotanu, rozpustené maslo s ktorého si odložíme 2 lyžice do malej mištičky spolu s dvomi strúčikmi cesnaku. Vymiesime hladké, elastické cesto, ide to rýchlo, nelepí sa, ak by sa Vám zdalo tvrdé, pridajte trošku smotany.
-
3
S cesta spravíme šúľok s priemerom približne 5 cm a nakrájame asi 1 cm kolieska, vytvarujeme do podoby, akú chceme a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Netreba vôbec podsypávať múkou, nelepí sa.
-
4
Rúru vyhrejeme na 220-230 stupňov a pagáče upečieme do zlatista. Odložené maslo zohrejeme, pretlačíme cesnak a pridáme petržlenovú vňať a horúce ponatierame. Tento krok môžete úplne vynechať, ja som spravila pol na pol :) Ak sa do toho pustíte ihneď po prečítaní receptu, tak máte na večer k vínu výbornú pochúťku :) tak neváhajte...
a rychlo hotove : varecha.pravda.sk/recepty/biscuits-pagace-fotorecept/1022...