Pagáče s čedarom fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 9. marca 2016

Dodatočné pohostenie pre tých, ktorí na Vás nezabudli na MDŽ :)

5 minút
príprava
15 minút
na 220-230 °C

Suroviny

300 g (špaldová)
180 g
180 - 200 ml
2 lyžice
250 g
1/2 lyžičky
1 lyžička
5 - 6 strúčikov
1/2 bal
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tu ani nie je čo veľmi písať, zmiešame suché prísady...

    Pagáče s čedarom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Syr nastrúhame, pridáme smotanu, rozpustené maslo s ktorého si odložíme 2 lyžice do malej mištičky spolu s dvomi strúčikmi cesnaku. Vymiesime hladké, elastické cesto, ide to rýchlo, nelepí sa, ak by sa Vám zdalo tvrdé, pridajte trošku smotany.

    Pagáče s čedarom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    S cesta spravíme šúľok s priemerom približne 5 cm a nakrájame asi 1 cm kolieska, vytvarujeme do podoby, akú chceme a poukladáme na plech s papierom na pečenie. Netreba vôbec podsypávať múkou, nelepí sa.

    Pagáče s čedarom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rúru vyhrejeme na 220-230 stupňov a pagáče upečieme do zlatista. Odložené maslo zohrejeme, pretlačíme cesnak a pridáme petržlenovú vňať a horúce ponatierame. Tento krok môžete úplne vynechať, ja som spravila pol na pol :) Ak sa do toho pustíte ihneď po prečítaní receptu, tak máte na večer k vínu výbornú pochúťku :) tak neváhajte...

    Pagáče s čedarom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu