Müsli muffiny fotorecept

evusik - fotkaevusik, 3. februára 2012
Müsli muffiny (fotorecept)
Foto: evusik

Výborné raňajkové muffinky...

12
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
2 KL
100 g
1 bal.
180 g
125 ml
150 ml
1 ks
125 g




Postup

  1. 1

    múku, prášok do pečiva, cukor, vanilkový cukor a musli dáme do misky a zamiešame. Ja som použila müsli s kúskami ovocia a orechami.

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    mlieko, jogurt, vajíčko a rozpustené maslo vyšľaháme metličkou

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a spojíme so sypkou zmesou.

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rovnomerne rozdelíme do košíčkov. Tento recept je na jeden muffinkový plech, čiže 12 ks

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pečieme na 180°C zhruba 25-30 minút

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    upečené necháme 2-3 minútky vo forme, potom ich vyberieme a necháme vychladnúť

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    sú fakt výborné.... myslela som si, že ich zjem ja s nevestou a pokiaľ sme sa spamätali polovicu nám ich zjedol dedko a ešte si pochvaľoval, že aké sú výborné :-)

    Müsli muffiny (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

monzet
Sú naozaj krásne,len sa zahryznúť....
zdenkas
Muffinky som už dosť dávno nerobila a tieto sa mi páčia ,ukladám a vyskúšam.Je to taká rýchlovka a dobrá.
kata50
Do časopisu...!!! Také krásne máš to foto :-))
evanaaa
No a zasa mi pribudli do kolónky "Muffiny" ďalšie dobré. Mám musli tyčinky, tie rozdrobím do cesta.
Mimochodom, kto zháňa, od pondelka budú v Lídli silikónové formy a aj tie košíčky na muffiny, 12 kusov. J auž jedny mám, ale zišli by sa ešte jedny. Vlastne, opravujem, od štvrtka, je to v novom letáu a ten platí od pondelka. Neviem, prečo to takto delia, jednoducho to mali dať naraz všetok tovar.
celeblith
@Evusik , velmi si ma potesila receptom, chystala som sa na muffinky a chcela som nejake, co sa aspon tvaria zdravo ;) Myslis, ze by som ich pokazila, ak by som dala polohrubu muku a miesto cukru golden sirup? dakujem, urcite vyskusam a chystam sa aj na tie silikonove formicky do Lidla :) @evanaaa a su v ponuke od 6.2 (v pondelok) ja len, aby si nepremeskala
evusik
@celeblith ja si myslím, že nepokazíš nič, treba len vyskúšať.... tie silikónové formičky, tie jednotlivé, má dcéra a je s nimi spokojná, tak aj ja sa na ne chystám
cica2
tiež rada pečiem muffiny a aj tieto sa mi velmi páčia :-))
celeblith
@Evusik vyskusala som, s polohrubou mukou a golden syrupom :) premieru mali silikonove formicky :) skveleeee! akurat sladke, s ovsenymi vlockami aj zdrave, prave ranajkove muffiny, ale kolegynky ocenili aj ku kavicke po obede;) pri peceni krasne vybehli (ako take male karfiolky :)) urcite ich budem robit castejsie! Dakujem za recept.
evusik
@celeblith o ma teší, že sa podarili a že chutili.... ten môj sa už tiež domáha aby som ich zase upiekla .-)
cathushka
tieto muffiny su absolutne uzasne, neverila by som ze zopar jednoduch ingrediencii moze vzniknut takato skvela chut. robila som z polovicnej davky a vyslo mi devat klasickych muffinov. vsetky vase recepty su skvele, skusala som aj cuketovu omacku na spagety a chutila mi viac ako hociaka ina. chystam sa este na zopar receptov od Vas.
jerica
@evusik , neviem kde som bola , ked som prehliadla tvoj receptík , určite ho zrealizujem , mám musli a neviem ako ich spasiť,toto mi prišlo vhod,ja nie som za , pre mňa "šrot" , kupujem to pre vnukov, ked sú u nás.
evusik
@cathushka veľmi si ma potešila, som rada, že práve tieto muffiny majú úspech, pretože aj ja ich považujem za vynikajúce... dokonca môj muž povedal, že sú najlepšie zo všetkých čo robím :-) a som rada, že chutila aj cuketová omáčka, ja som "cukotoholik" - cuketu pchám všade, už aj zákusok som piekla s cukety a bol skvelý :-)
@jerica všetko sa nedá stíhať, to by sme tu museli byť od rána do večera, ja mám veľké resty už minimálne mesiac - nestíham ani čítať, ani písať :-)
inus
dnes ich upečiem :-) mnaaam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia