Ovocný zákusok fotorecept
Foto: Divoska4444
Obľúbený, jednoduchý, osviežujúci
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
5 ks |
|
množstvo toľko, koľko vážia vajcia (aj so škrupinou) |
|
množstvo toľko, koľko vážia vajcia (aj so škrupinou) |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
10 PL vlažná |
|
1 dcl |
|
podľa chuti |
|
Poleva: | |
2 bal (Dr. Oetker) |
|
800 ml |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Odvážime si vajíčka (celé aj so škrupinou). Koľko vážia vajíčka, toľko si odvážime polohrubej múky a práškového cukru. Žĺtky oddelíme od bielkov, pridáme práškový a vanilínový cukor a dobre vymiešame. Potom pomaly primiešavame olej a na striedačku múku a vodu. Nakoniec zľahka primiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
- 2
Cesto vylejeme na plech (väčší ) a na vrch poukladáme ovocie podľa vašej chuti.
- 3
Dáme piecť na 180 stupňov cca 30 minút (záleží od rúry na pečenie).
- 4
Polevu si uvaríme, použijeme 800 ml vody a 2 ks puding Dr. Oetker Frutina a 4 PL kryštálového cukru. Puding si uvaríme klasickým spôsobom, možno trocha dlhšie, aby bol dostatočne hustý. Natrieme na koláč (ešte teplý) a múčnik necháme vychladnúť. Chuť pudingu Frutina si môžete ľubovoľne vybrať marhuľovej alebo čerešňovej chuti.
- 2
ke.potraviny.eu/sypke-a-tekute-potraviny/polievky-koren...
☺
Děkuji za odkaz, není to první a ani poslední výrobek, který Oetker u nás nenabízí. Hezký nedělní večer přeji!