Vanilková pannacotta s ovocím
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 9. júla 2012
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Smotanu s obsahom vyškrabaného vanilkového struku a 50 g kryštálového cukru privedieme do varu a prevaríme. (V doslovnom preklade pannacotta znamená prevarená šľahačka, respektíve varená šľahačka.) Prevarenú smotanu precedíme cez jemné sitko.
- 2
Želatínu dáme na štvrťhodinu napučať do studenej vody a potom ju vložíme do teplej ochutenej šľahačky. V žiadnom prípade nesmieme ďalej variť, pretože želatína by stratila účinok. Nalejeme do formičiek a tri hodiny necháme tuhnúť v chladničke.
- 3
Pannacottu vyklopíme na tanier a aranžujeme s jahodovým pyré, ktoré pripravíme tak, že jahody povaríme s hnedým cukrom, počas 15 minút odparíme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť a na tanier štetcom urobíme vzor. Na tento vzor naukladáme bobuľové ovocie. Pridáme mätový med: med zmiešame s nasekanou čerstvou mätou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Poučím sa, preto ukladám do KK.