Vanilková pannacotta s ovocím

Miroslav Heredoš
šéfkuchár Sky bar & restaurant v Bratislave, 9. júla 2012
Vanilková pannacotta s ovocím
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 ml
1 ks
50 g
3 plátky
200 g
100 g
50 g
50 g




Postup

  1. 1

    Smotanu s obsahom vyškrabaného vanilkového struku a 50 g kryštálového cukru privedieme do varu a prevaríme. (V doslovnom preklade pannacotta znamená prevarená šľahačka, respektíve varená šľahačka.) Prevarenú smotanu precedíme cez jemné sitko.

  2. 2

    Želatínu dáme na štvrťhodinu napučať do studenej vody a potom ju vložíme do teplej ochutenej šľahačky. V žiadnom prípade nesmieme ďalej variť, pretože želatína by stratila účinok. Nalejeme do formičiek a tri hodiny necháme tuhnúť v chladničke.

  3. 3

    Pannacottu vyklopíme na tanier a aranžujeme s jahodovým pyré, ktoré pripravíme tak, že jahody povaríme s hnedým cukrom, počas 15 minút odparíme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť a na tanier štetcom urobíme vzor. Na tento vzor naukladáme bobuľové ovocie. Pridáme mätový med: med zmiešame s nasekanou čerstvou mätou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekné a dobré, skúsila by som aj bez cukru ( sladidlo), len či by sa potom vydarila. A nešpinila by som štetec na jeden ťah, jednoducho by som panacottu púoliala ovocným pyré, aj to by mi chutilo.
jarca
To je krásne naaranžované, to poteší nielen žalúdok, ale aj oči a dušu.
Poučím sa, preto ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia