Foto: petravoska
Tento jogurt nám robievala mamka, keď som bola malá. Veľmi sme ho so sestrou ľúbili jesť, dokonca musím povedať, že až potom, čo ho Zobraziť celý popisTento jogurt nám robievala mamka, keď som bola malá. Veľmi sme ho so sestrou ľúbili jesť, dokonca musím povedať, že až potom, čo ho mamka začala robiť, tak som si jogurt obľúbila. A najviac mi chutí s černicovým kompótom. Samozrejme, každý si môže dať, aký len chce.
porcií
Postup
-
1
7 dcl mlieka odlejeme a dáme zohriať do hrnca.
-
2
Vo zvyšných 3 dcl rozmiešame cukor, sušené mlieko a 2 lyžičky jogurtu.
-
3
Keď mlieko zovrie zamiešame doň pripravenú zmes a necháme zovrieť.
-
4
Potom rýchlo ochladíme v studenej vode tak, aby ostalo teplé, ale nie horúce. Primiešame zvyšok bieleho jogurtu.
-
5
Plníme do fliaš.
-
6
Budúci jogurt necháme ešte aspoň tri hodiny v teplej vode. Potom ho uložíme na tmavé miesto (pod deku?) a čakáme (približne 1 deň), kým zhustne.
no to presne neviem, tiez som nad tym rozmyslala, kedze logika mi hovori, ze pri vare sa jogurtove kultury znicili, ale v recepte to tak je... tak som si povedala, za ani tym nic nepokazim :) a robim to podla receptu, ktory mamka ziskala od kolegyne este pred 20 rokmi. tak asi tak :) mozno by som to uz mohla skusit aj vynechat, ale zvyk je zelezna kosela...
Na 2 l mlieka pouzijem kelimok 140 ml / maly biely yogurt najradsej balkansky/ a lyzicku krystal cukor.
ostatne ako @havino , alebo nechat pohare s novym yogurtom vo vyhhriatej rure. zarobim vecer a rano je fantasticky.
je to tvoje?
dakujem :)