Foto: stacy77777
Letná improvizácia...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
200 g |
|
5 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
6 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
200 g |
|
300 g |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
0,5 kg |
|
Na povrch: | |
2 ks |
|
1,5 PL |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
Ovocie: | |
200 g |
|
100 g |
|
150 g |
|
|
|
na potretie cesta |
|
Postup
-
1
Vymiešame práškový cukor,vanilku a žĺtka,pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na 170°c cca 25-30minút. Použila som hlbší plech 24x34cm.
-
2
300g čerstvých jahôd zmixujeme tyčovým mixérom,pridáme vanilkový cukor, vo vode rozmiešame zlatý klas,vlejeme k jahodám a uvaríme hustý puding. Dáme vychladiť.
- 3
Vymiešame práškový cukor s maslom, pridáme tvaroh a puding s jahôd.
- 4
Potrieme vychladené cesto ľubovoľným džemom, rozotrieme menšiu polovicu plnky.
- 5
Rozložíme čerstvé ovocie. Samozrejme môžeme použiť akékoľvek,na ktoré máme chuť.
- 6
Zvyšnú plnku natrieme zľahka na ovocie.
- 7
Vymiešame si šľahačkové smotany s cukrom a ztužovačmi, pridáme kyslú smotanu. Natrieme na jahodovo-tvarohovú plnku. Časť ponecháme na ozdobu.
- 8
Naznačíme si približné množstvo kociek, každú dozdobíme šľahačkou, ovocím a čokoládovou ozdobou.
- 9
Dáme ztuhnúť a vychladiť....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Parádne kocky.1* * *