Letná improvizácia...
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 5 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 6 PL |
|
| Plnka: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 300 g |
|
| 1 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 0,5 kg |
|
| Na povrch: | |
| 2 ks |
|
| 1,5 PL |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| Ovocie: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 150 g |
|
|
|
|
| na potretie cesta |
|
Postup
-
1
Vymiešame práškový cukor,vanilku a žĺtka,pridáme vodu, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu na 170°c cca 25-30minút. Použila som hlbší plech 24x34cm.
-
2
300g čerstvých jahôd zmixujeme tyčovým mixérom,pridáme vanilkový cukor, vo vode rozmiešame zlatý klas,vlejeme k jahodám a uvaríme hustý puding. Dáme vychladiť.
- 3
Vymiešame práškový cukor s maslom, pridáme tvaroh a puding s jahôd.
- 4
Potrieme vychladené cesto ľubovoľným džemom, rozotrieme menšiu polovicu plnky.
- 5
Rozložíme čerstvé ovocie. Samozrejme môžeme použiť akékoľvek,na ktoré máme chuť.
- 6
Zvyšnú plnku natrieme zľahka na ovocie.
- 7
Vymiešame si šľahačkové smotany s cukrom a ztužovačmi, pridáme kyslú smotanu. Natrieme na jahodovo-tvarohovú plnku. Časť ponecháme na ozdobu.
- 8
Naznačíme si približné množstvo kociek, každú dozdobíme šľahačkou, ovocím a čokoládovou ozdobou.
- 9
Dáme ztuhnúť a vychladiť....
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 3









Parádne kocky.1* * *