Rýchle cestoviny
Dnes som nemala čas na veľké varenie, tak som urobila rýchle cestoviny...
Cestoviny s tekvicovou omáčkou
Na masle pomaly udusíme cibuľu, potom pridáme tekvicu, pokrájanú na kocky, podlejeme vývarom a dusíme asi 10...
Vyprážané kuracie pečienky
Tento repept obľubujem pre jeho rýchlu úpravu a i preto, lebo pečienky ľúbime v každej forme...
Grilované kuracie stehná v mede a pomarančovej šťave s mrkvovým šalátom
zasa nám raz vyšlo počasie, tak hurá grilovať.
Veľkonočná kapustnica podľa mamy Paulíny
Sezonný, krajový recept č. 2. Mám rád staré krajové jedlá, nielenže mi chutia, ...
Ryžové knedličky v morčaco-hubovom ragú
Knedličky: Ryžu uvaríme s troškou oleja v osolenej vode. Necháme vychladnúť. Do hotovej ryže zamiešame vajcia a...
Jablkový závin so zemiakového cesta
Možnože sa niekomu bude zdať, zvláštne "zemiakové cesto", ale verte že je to tiež dobré. Je...
Krehké cesto na všetko
Tento recept vymyslela moja zaneprázdnená mama. Mám ho rada, lebo sa dá použiť na viaceré...
Králik s lečom
Nikdy by som nepovedala, že kombinácia lečo a sladká smotana ide dokopy :-"
Baklažánová nátierka s Hermelínom
Po sviatkoch prišlo aj na vyskúšanie tejto pomazánky, už sa na ňu chystám dávnejšie a trochu...
Rajčatová polévka
Rajčata nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce, cibuli a lístky bazalky nasekáme a spolu se...
Zeleninové ozdoby
Keďže na Veľkú noc sa snažíme jedlá aj pekne naservírovať, prikladám jednoduchý spôsob ako vyrobiť kvety...
Kuracia a morčacia špenátová roláda na pare
Prsia si narežeme a vyklepeme do veľkej placky. Ochutíme koreninami - soľ, paprika, cesnak...
Makovo-orechová torta bez múky
túto tortu som naposledy robil pred rokom kamoške na stretko...
Rukolový šalát
Tento letný šalát vznikol mojím letným experimentovaním v kuchyni. Rukola má trošku pikantnú chuť, ...
Banánové lievance
Banány roztlačíme na kašu, zmiešame s vajcami, mandľovou múkou, vanilkovým extraktom a so soľou....
Fazuľové muffiny plnené Lemon Curdom
Stále viac ma udivuje, z čoho všetkého sa dá chutne napiecť...
Boloňská omáčka
Recept pochádza priamo z Talianska od babky z Kalábrie. Je to tradičné talianske jedlo, koré nechýba...
Vyprážaný osúch s cesnakovým dipom
Najprv pripravíme kvások na osúchy tak, že zmiešame 3 lyžice múky s cukrom, 100 ml vlažného...
Zavárané hroznové listy /na sarmu/
teraz je ten správny čas na zber listov...
Náš adventný punč
Vyskúšala som veľa receptov na adventný punč, kým som "namiešala" ten náš :-). Zahreje na...
Šalát ako ľahká večera
Koreniny som dal do flasticky a dobre pomixoval. Vo vacsej mise som skombinoval salatovu zelen nakrajanu,...
Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...
Bezlepkové kapustníky
Tieto vynikajúce kapustňáky som piekavala dávno, u nás obľúbené jedlo a urobila som ich mojim bezlepkáčom...
Pomarančové kocky
Svieža kombinácia zo surovín, z ktorých máme zákusky doma najradšej...
Pasula s lečkami
Recept je vychodniarsky. Bez makcenov a dlznov. Tie si nemozem dovolit. Inspiroval ma Sracz ....
Kuracinka v pivnej marináde
Túto marinádu som "spáchala" len tak náhodne, keď sme išli na grilovačku. Ale výsledný efekt...
Kôprová polievka
Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, pridáme do nej kôpor, ale nesmažíme. Hneď...