Foto: timara
Neverila som, že muffin sa dá povýšiť na úroveň skutočného zákusku, ale bola som unesená, keď sa spojil banánovo - čokoládový koláčik s chuťou Zobraziť celý popisNeverila som, že muffin sa dá povýšiť na úroveň skutočného zákusku, ale bola som unesená, keď sa spojil banánovo - čokoládový koláčik s chuťou dokonalej polevy. To jednoducho musíte vyskúšať. . .
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
330 g |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
1/2 ČL |
|
110 g |
|
250 g |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
4 ks |
|
110 ml |
|
55 ml |
|
100 g |
|
Poleva: | |
220 g |
|
225 g |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
V jednej miske si zmiešame suché suroviny - preosiatu múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a soľ. V druhej (väčšej) miske si vyšľaháme zmäknuté maslo, cukor a vanilkový extrakt. Mala by vzniknúť nadýchanejšia hmota, do ktorej postupne zašľaháme vajíčka. Potom pridáme rozmačkané banány a kyslú smotanu.
- 2
Potom do zmesi zľahka primiešame polovicu sypkých surovín a cmar. Nakoniec primiešame zvyšok suchých surovín a nasekanú čokoládu. Vzniklo naozaj krásne, vláčne, nadýchne, po banánoch voňajúce cesto. Plníme do košíčkov len do polovice, nakoľko pôjde na vrch ešte hrubšia vrstva polevy. Muffiny po upečení necháme dobre vychladnúť.
- 3
Polevu (ja som robila len z polovičnej dávky) si pripravíme tak, že zmäknuté maslo s Philadelphiou šľaháme mixérom na vyššom stupni, až kým nedostaneme prevzdušnenú zmes. Potom znížime rýchlosť a pridáme cukor a vanilkový extrakt. Miešame do kým nevznikne krásne prepojený krém. Potom už len krémom nazdobíme koláčiky podľa vlastnej fantázie. Ja som ich prizdobila ešte kolieskami banánu a nastrúhanou mliečnou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
vyzeraju uzasne :-)