Ekmek / Tortilla / Chlieb fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 11. apríla 2016
Ekmek / Tortilla / Chlieb (fotorecept)
Foto: cesminaz

..alebo dürüm, či tortilla :-) Inšpiráciu mám z internetu, len som urobila zopár malých zmien :-)

11 ks
porcií

Suroviny

800 g
3 kopcovité PL
1 pl
0,5 dl (alebo obyčajný)
0,5 dl
2 dl
3 dl
2 pl
Na potrenie:




Postup

  1. 1

    Muku so solou premiesame lyzicou. Pridame sojovy jogurt (riadny som doma prave nemala), olej, vlazne mlieko a vodu. Dobre premiesame, premačkame :-) Dostaneme vlačne, polotuhe cesto. Pomocou muky ho este vymiesime do bochnika. Nakoniec ho poprasime trochou muky a nechame 30 minut odpocivat..

    Ekmek / Tortilla / Chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddychnute cesto vyklopime na pomucenu dosku a urobime z neho valec. Pokrajame ho na 11 rovnakych kuskov, ktore este po jednom vymiesime do bochnika..

    Ekmek / Tortilla / Chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uz nenechame stat, ale hned s nim pracujeme dalej. Cesto najprv roztapkame a potom ho pomocou muky rozvalkame na tenko cca 2 mm. Opekáme na sucho z oboch stran asi 2 - 3 minuty v teflonovej panvici,alebo pizzamatiku :-) Len jedna mala rada.. zakazdym treba panvicu utriet kuchynskym papierom, lebo ked tam ta popadana muka ostane, tak sa nam dalsi chlieb pecie tažsie a len sa zbytocne vysuši :-)

    Ekmek / Tortilla / Chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hned po upeceni som chlieb potrela kuskom masla z oboch stran. Ale nemusìte ho natriet, zaleži odtoho, ze naco ho potrebujete :-) Ak donho mienite zakrucat nejake mäso či salat, tak je lepsie ho nechat bez masla. Ale ked ho podavate ako "chlieb" tak odporùcam ho potriet maslom. Naucila som sa to od švagrinky ;-P Hoci tá potiera chlieb, aj ked donho zakruca grilovane mäso, kedze maslo mu doda inú chut :-)

    Ekmek / Tortilla / Chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Chlieb chuti vynikajuco aj takto sam o sebe ;-) Je vybornou prilohou ku grilovanemu mäsu, ale kludne môzte donho zakrutit hoci aj turecky syr :-)

Diskusia k receptu

monty469
Tak na taký recept som čakala :-) hneď si ho ukladám do k.k
kukulienka71
Už aj ten názov sa mi strašne páči:-) krásne foto, dokonalá práca, vyčerpávajúci popis, proste recept ako má byť, @cesminaz , je to za 5*, ukladám, budem piecť, ďakujem a pozdravujem
haji
Hm a oh, krásná práce, dobrý recept - výborná navigace. Obdivuji i tvůj váleček, určitě to bude rodinné stříbro. Ukládám a děkuji za recept.
afataga
vyzeraju fajne tie tvoje placky, v bode 3 by som este dopnila, ze ta pripalena muka aj posmrdkava :-) a ja si myslim, ze maslom sa neda nikdy nic pokazit
katka78
Recept je už uložený, vyskúšam nabudúce pre zmenu k tým, čo robievam.
cesminaz
Dakujem vsetkym za nahliadnutie :-) som velmi rada,ze vas recept zaujal. @afataga ..:-) to som tam pisat nechcela,myslela som ,ze to by mal kazdy vediet ;-) ..ale mile od teba,vdaka. @haji tak ten valok veru ma uz svoje roky :-) @kukulienka
vdaka,si mila ako vzdy :-) nazor takej sikovnej kucharky si velmi cenim ;-P Pozdravujem a krasny vecer prajem! @katka zlata vyskusaj,mozno ti budu tiez chutit :-) @veronikkka tu kukuricnu muku tam davam pre chut :-) Inak chuti len z bielej muky a inak med tam pridas kukuricnu :-)
lekorica
Krásne spracované. :-) Ja robievam podobné ale špaldové, nakoľko mi biela múka nerobí dobre.
sracz
Nádherné, milá @cezminas a oproti "tunajšiemu" (mexickému) originálu, konštatujúc podľa porcie na titulke, aj voňavejšie, lahodnejšie a šťavnatejšie! Určite pripravím podľa Tvojeho rcp.
monty469
Keďže som dnes mala dovolenku, okrem umývania okien a upratovania celého domu, som si našla čas aj na vyskúšanie nových receptov :-) Okrem receptu od Kukulienky, som vyskúšala aj tvoje tortilly... A hodnotenie? SUPER!!! Doposiaľ som vždy kupovala, lebo moje deti majú veľmi rady tortilly plnené akýmkoľvek mäsom :-) Sú veľmi dobré, budem ich robiť už len podľa teba! K nim som urobila zmes z mletého mäska s fazuľou, čiže deti už plnili osto šesť .. a nevedeli sa ojesť .. :-) Vďaka za PERFEKTNÝ recept, pozdravujem a pridávam foto :-)


cesminaz
@lekorica zo špaldovej su tiez vyborne,obcas robim aj ja. @stanci11 @olinecka dakujem vam za komentik :-) Mili @sracz budem rada,ak vyskusas.Istotne budes spokojny :-) Su presne ako pises,chutne a vonave :-) ..domace su predsalen domace ;-)
cesminaz
@monty469 no ty si ale sikulka! Velmi si ma potesila tvojou odozvou :-) Najmä sa ale tesim tomu,ze tebe aj detom chutilo! Odtoho väcsia odmena pre mna nieje :-) Obcas zvyknem kupit tiez len ako rychlovku detom tortilli z obchodu..no podla mna nemaju ziadnu chut :-/ Domace su predsalen ovela chutnejsie.No a ked to tak vezmes,nieje s tym az taka robota.Dakujem ti za vyskusanie a za tvoju odozvu s fotkou.Pekny zvysok dna prajem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia