prazdny

Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé

Slané chuťovky

Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...

prazdny

Rybie filé s hubovou majonézou

Hlavné jedlá

niekoľko receptov pre milovníkov húb aj rýb.

prazdny

Lambada z relácie Bez servítky

Dezerty

Tento recept mám z relácie Bez servítky od Emilie Kleinovej. Je neskútočne dobrý, na plechu...

prazdny

Lahodná vanilková omáčka

Prílohy

Pre maškrtníkov, ktorí obľubujú lievance, vafle či dukátové buchtičky, je táto omáčka nenahraditeľná...

prazdny

Cestovinky s brokolicou

Cestoviny

Ja osobne milujem cestoviny na všetky spôsoby. Ak je niekto na tom tak ako ja, ...

prazdny

"Slabý" vaječný likér

Nápoje

Tento recept som dostala od svojej tety. Je vhodný aj pre deti.

prazdny

Jahodové guľôčky

Dezerty

Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame,...

prazdny

Imitovaná želví vejce - vložka do rybí polévky

Bezmäsité jedlá

Recept pochází z Vaňhovy Rybí kuchyně.

prazdny

Pór v cestíčku

Bezmäsité jedlá

Očistený pór pokrájame na kúsky. Uvaríme ich v osolenej vode do polomäkka, obalíme v plátkoch...

prazdny

Badiánový medovník

Koláče

Recept som dostala od jednej pani, ktorej syn bol včelárom. Vždy som sa snažila upiecť...

prazdny

Jednoduché barevné těstoviny se špenátem a slaninkou

Cestoviny

Tak největší období vánočních svátků pominulo. Trochu to bylo náročné. No a tak jsme se...

prazdny

Roládky zo pstruha a z kyslej kapusty

Hlavné jedlá

Rybárčim už od ôsmych narodenín. Rád cítim príval adrenalínu pri love, ale aj v kuchyni, keď „šupináča“ dávam do...

prazdny

Rýchle cestoviny s nemäskom Goody Foody

Cestoviny

Bezmäsité mäsko Goody Foody nakrájame na kocky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme na kolieska...

prazdny

Pečeňové kúsky v cestíčku vyprážané

Hlavné jedlá

Tento recept nepatrí do kategórie zdravej výživy, ale aj ja mám dva krát do roka chuť...

prazdny

Šalát z húb naložených v soli

Šaláty

Vychladnuté, ošúpané zemiaky pokrájame na pásiky, huby na plátky, vajcia na kocky, rajčiny...

prazdny

Čokoládová pyramída

Dezerty

Trojuholníkovú formu (ako na "toblerone") vystelieme papierom na pečenie. Moja má dĺžku 30 cm.

prazdny

Cukety so zeleninovou plnkou

Bezmäsité jedlá

manželovo najobľúbenejšie zeleninkové jedlo. Je vynikajúce

prazdny

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke

Cestoviny

Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

prazdny

Anízové vajcia

Predjedlá

Vajcia vložíme do vody a varíme 5 minút. Potom ich vyberieme, ochladíme studenou vodou, ...

prazdny

Pomiešaná šošovicová polievka

Bezmäsité jedlá

Dnes bolo varenie o tom, čo mám doma a keďže nevládzem ísť na nákup, pokombinovala...

prazdny

Involtini di prosciutto e uova

Slané chuťovky

Ako predjedlo veľmi dobré aj na Nový rok.

prazdny

Tvarohové šatôčky

Bezmäsité jedlá

Z múky, vajec a oleja vymiesime vláčne cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm,...

prazdny

Bábovka s jabĺčkami a škoricou

Koláče

Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Potom pridáme vrchovatú PL škorice...

prazdny

Krém z dunajských rýb s tvarohovou knedličkou

Večera

Ryby očistíme, nakrájame na kúsky a odložíme do chladu, na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a koreňovú zeleninu,...

prazdny

Topinka s kaviárom

Slané chuťovky

Idealna je snád čerstvo napečená ciabatta. Nakrojena a pretiahnutá salamandrom . Bryndza , ikura, (kaviar)

prazdny

Bryndzové lodičky

Večera

Zemiaky predvaríme v šupke. Nie uplne ich treba uvariť ale tak na 3/4. Očistíme a...

prazdny

Nugátový koláčik

Koláče

Margárín, cukor a soľ vymiešame na penu, po jednom zašľaháme vajcia, pridáme mäkký nugát...

prazdny

Losos šalát s potočnicou

Večera

Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný...

prazdny

Bezlepkové motýle

Dezerty

Môže byť aj na spôsob cookies.

prazdny

Tvarohové guľky s bazovým šodó

Dezerty

Z tvarohu, krupice, vajec, múky a cukru vypracujeme cesto. Ruky si namočíme do...