
Reďkovková polievka
Túto polievku som varila po prvýkrát práve dnes. Jej chuť ma oslovila , tak si ju...

Bezlepkový chlieb
Najprv si pripravíme kvások. Droždie, štipku soli, lyžičku múky a 1 dl teplej vody...

Raviola z hriankového chleba, plnená kúskami lososa
Z hriankového chleba odkrojíme väčšie plátky, maslo vymiešame s kyslou smotanou a nasekaným čerstvým kôprom...

Zapečené zemiaky s brokolicou za 10 min. v trúbe
Tento recept som vymyslela vo veľkej časovej tiesni a od vtedy ho občas robievam

Sépiové těstoviny s masem
Z Itálie jsem si dovezl balíček sépiových těstovin, a tak jsem se poradil se svou internetovou...

Kuracie rezančeky s ryžovými rezancami
Prekvapivo som si dala kura... ja :-) a dostala som zase chuť na niečo trocha iné,...

Hruškovo-citrónový koláč
Takmer zabudnutý, spoločne s inými v starom zošite zapísaný a na tento deň čakajúci recept...

Kura a tagliatelle
Myslim ze toto bude slovenska klasika. Smotana, brokolica a cestoviny... ;-)

Kurča odkukané od @Kimlo
Kurča vo vrecku od @Kimlo sa mi zapáčilo a pripomenulo časy, keď som robievala... Nič...

Vajíčková nátierka s pohánkovým tvarohom
Jednoduchá, chutná pomazánka z pohánkového tvarohu so zeleninou vhodná pre bezmliečnu diétu a vegetariánov. Samozrejme...

Buchta z hruškového kompótu
Další z mých menších experimentů. :) ale hlavní je, že chutná. :)

Zha jiang mian
Ďalšia relatívna rýchlovka. Musel som to trochu upraviť kvôli ingredienciám čo je tu problém zohnať, ale chuťovo sa to veľmi podobá....

Grécka nátierka s olivami
Zo syra zlejeme vodu, opláchneme ho a zalejeme mliekom. Necháme ho niekoľko hodín odstáť, aby sa soľ...

Obalované oriešky na Vianoce
Recept ktorý sa už u nas robí roky mám ho od moji babky z čiech ktorá my...

Zapekaný baklažán
Baklažán som si nakrájal na plátky, cibuľu, cuketu a šampiňóny na kocky a pár paradajok...

Olinova torta
Všetky dávky a mierky sú na jednu tortovú formu: CESTO 185g masla 185g varovej čokolády................

Veľkonočný syreček
Recept, ktorý pozná veľa ľudí ale každý to robí inak.

Kačacia paštéta
Vákuovo zabalenú kačaciu pečeň tepelne spracujeme metódou sous vide pri 58 °C (4 hodiny).

Bavorská roštenka
Očistené zemiaky nakrájame na plátky, necháme odstáť, aby pustili šťavu, potom šťavu zlejeme...

Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...

Grilované kotlety na pomarančoch
Kotlety zľahka naklepeme, mierne osolímea na okrajoch niekoľkokrát narežeme, aby sa pri pečení nekrútili...

Chrbát z diviaka s chrenovou kôrkou
Z mäsa vykrojíme sviečkovicu a odložíme ju do chladu. Kosti a nakrájanú zeleninu prudko opekáme na...

Morčacie prsia s karotkou
Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia. Karotku očistíme, nakrájame, uvaríme v osolenej vode, ...

Polévka z májovek
Tak poslední recept na májovky a už přestanu s májovkami. Vyzkoušel jsem si polévku a také...

Avokádovo-špargľová nátierka
Zelená, zdravá a chutná. Bol to skôr taký experiment, ale chutila mi tuším viac ako klasická avokádová nátierka....

Chrumkavý pangasius
Pangasius má tú výhodu, že nemá takmer žiadne kostičky, preto je ako stvorený pre tento...