Slivkové koláče som ako dieťa nemala moc rada - na môj vkus boli tvrdé a suché .... No tento je krásne mäkký, slivkový a Zobraziť celý popisSlivkové koláče som ako dieťa nemala moc rada - na môj vkus boli tvrdé a suché .... No tento je krásne mäkký, slivkový a škoricový ... mňam. (Skúšala som čerstvé slivky, zavárané slivky a aj zmrazené ... všetky boli super )
Suroviny
11 PL |
|
2 ks |
|
3/4 kocky |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 dcl |
|
(alebo kompótové) |
|
|
|
|
|
Mrvenička: | |
necelá 1/2 malého masla |
|
2 - 3 hrste |
|
2 - 3 hrste |
|
Postup
-
1
Žĺtky, mlieko, 1PL cukru a kvasnice vložíme do misky. Všetko musí byť v izbovej teplote. Necháme 1 - 2 min. postáť.
- 2
Vsypeme múku, 1PL cukru, olej a soľ. Vymiesime cesto - riadne aby sa robili bublinky. Posypeme hladkou múkou, prikryjeme a necháme vykysnúť.
- 3
Plech potrieme olejom, posypeme múkou a cesto naň vložíme. Poukladáme naň slivky - ak z kompótu, tak šťavu treba zliať, posypeme vanilkovým cukrom a škoricou. Nakoniec dáme mrveničku, ktorú pripravíme zmiešaním surovín. Na plechu ešte necháme cca 15 - 20min. kysnúť. Dáme piecť.
- 4
Rúru rozohriať na najvyššiu teplotu. Koláč tam vložiť na 1 min. Po minúte stiahnúť teplotu tak na 180°C Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu