
Ražniči na pórkovej omáčke
Vareškov tip: Kuracie prsia sú diétnym mäsom, ak však nechcete, aby bolo ražniči príliš suché, môžete do...

Chlebík trochu grahamový
aj ked ma pecenie chleba v trube celkom bavi, predsalen nahadzat vsetko do pekarnicky a nestarat...

Kuracie stehno s bryndzovo-kôprovou plnkou
Oddychový obed z kuracích stehien, ktoré som dnes naplnila bryndzovo-kôprovou plnkou. veľmi chutné...

Miešané udené mäso
Udeninu variť 20 minút, potom ju pokrájame na rezančeky. Z oleja a cukru urobíme karamel do toho...

Maková roláda s marhuľami
Milujem makové koláče a tento patrí medzi moje najobľúbenejšie. Našli sme ho už dávno v nejakom...

Losos v sezame
Sezamové semienka osmažíme na panvici BEZ oleja kým nezhnednú . Vyberieme a dáme ich...

Slávky na zelenine
Slávky (mušle) na zelenine je jednoduchý a chutný recept. Po mnoha pokusoch som zistil že v...

Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...

Straciatella krém
Tento recept neni narocny a po nedelnajsom obede rychly dezert - mlsanica.

Filipínska ryža
Tento recept je z kuchárky ktorú som dostala zhruba pred 7 rokmi ale nikdy som z nej...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...

Francúzske toasty bez lepku
V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...

Provensálske kurča
Komerčný recept NÁŠ TIP: Pre všetkých milovníkov bezstarostného grilovania sme pripravili čerstvé kuracie diely vo vynikajúcej francúzskej...

Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške
Vymyslené a veľmi dobré. Príloha podľa vlastnej chuti.

Ryža s cuketovo-paradajkovou omáčkou
Recept, čo chladnička dala. Variácie s obmenami surovín do omáčky robievam často, kvôli...

Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom
Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

Čo Vianoce dali...
U nás na Vianoce vždy niečo ostane; kúsok klobásky, kúsok údeného, kúsok pečeného... , ...

Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...

Šampiňóny plnené bylinkovým maslom
Tento recept máme veľmi radi. Je veľmi lahodný. Ako prílohu zvyknem urobiť pečené zemiačky v...

Čokoládový dezert
Opäť pridávam jeden dobrý recept z mojej písanky. Je bez pečenia je rýchly a bez pečenia.

Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...

Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...

Šalát Clivota za letom
V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a...

Mrkvové cupcakes
Kokosové mlieko dáme na pár hodín do chladničky. Mrkvu očistíme a nastrúhame na najjemnejšom strúhadle, ...