
Paradajky s baklažánovou náplňou
Vhodné ako predjedlo alebo ako príloha k hlavnému jedlu. Ja som podávala ako prílohu k plnenej...

Cuketové podkovičky - príloha
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia...

Zemiakové korýtka s bryndzou
Surové zemiaky v šupke dobre umyjeme, prerežeme po dĺžke, vnútro vydlabeme a upečieme.

Chlebík trochu grahamový
aj ked ma pecenie chleba v trube celkom bavi, predsalen nahadzat vsetko do pekarnicky a nestarat...

Bonboniéra
Kúpila som si nové silikónové čokoládové formy na bonboniéru, neodolala som a musela skúsiť.

Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.

Pizza teraz v zime
Ja pizzu teda nemusím, ale pre pokoj v rodine sem tam ideme do reštiky na pizzu....

Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...

Obed pre dojčatá
Ahojte! Môj malý Christian- Matej od 4. mesiacov papá na obed pevnú stravu. Sem tam...

Šalát Clivota za letom
V tomto čase sa šalátom v záhrade darí lepšie ako v lete. Vyhovuje im chladné a...

Adventný veniec
moj syncek potreboval kusok vianoc do skolky, tak sme spolu spravili vencek s medovnikoveho cesta.

Pečený francúzsky toast s jablkami - žemľovka
Jedná sa o krásne jedlo s nádhernou arómou, perfektné na desiatu alebo olovrant. Dá sa...

Špak kečup
rajčata, cibuli, papriky a chilli papričky pečlivě očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme najemno.

Medovníčky
Už sa nám blížia tie krásne sviatky a my gazdinky budeme piecť o dušu :D určite poznáte...

Kuličky s fondánem
Piškoty rozdrtíme, přimícháme kakao a přelijeme rozpuštěným máslem a sirupem. Vypracujeme těstíčko.

Divina s orechmi
Mäso naklepeme, nasolíme, okoreníme a na teplom oleji prudko opečieme z obidvoch strán. Mäso...

Kuracie prsia s batátom, jablkom na bielom víne a materinej dúške
Vymyslené a veľmi dobré. Príloha podľa vlastnej chuti.

Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom
Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

Zeleninový koláč
Je v ňom všetko dobré, aj zdravé a hlavne sýte, takže sa z neho na...

Vánočkobaba
Lepší název mně nenapadl. Je to lepší sestra zemlbáby. Také doma zbyla vánočka? Už na...

Varené vajcia s jemnou omáčkou
Najprv uvaríme vajcia (8 – 10 minút). Rýchlo ich schladíme a pod tečúcou vodou olúpeme...

Grilovaný mäsový špíz
Mäsko je najlepšie , ak je naložené v marináde. NIKDY, nepouživamé mäso zmrazené a ani konzervované ,...

Pikantný rýchly dezert z čerstvých jahôd
Sezóna jahôd je v plnom prúde, kúpila som krásne Bio jahody, tak som pripravila tento...

Čokoládová bomba
Včera sme čakali návštevu a tak som skúsila tradičné piškótky s kyslou smotanou, akurát som ich...

Dia rizoto
Toto dia rizoto som použila , ako prílohu ku kuracine v tempurovom cestíčku, ale môže...