Jablkové mešce z pľundrového cesta
Helena Podhorská
kuchárka Novej menzy v Žiline, 2. septembra 2012
kuchárka Novej menzy v Žiline, 2. septembra 2012

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cesto I: Prísady vymiesime dohladka, necháme podkysnúť, rozvaľkáme a do stredu dáme z potrebných prísad vymiesené druhé cesto. Prekladáme 3–krát ako lístkové cesto.
- 2
Náplň: Postrúhame jablká, pridáme cukor a štipku mletej škorice.
- 3
Cesto nakrájame na štvorce 10 x 10 cm, naplníme plnkou, zlepíme do tvaru mešca, potrieme žĺtkom a pečieme približne 15 minút pri 180 oC.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu