Vysmážané mrkvové pagáče
Pagáče sa daju robit naozaj rôzne. Ci uz pecene v rure, alebo vysmážane :-) Vždy sa dá...
Perkelt z kapra
Kapra, ktorého sme najskôr očistili, vypitvali, rozkrojili na polovice, osolili a hlavu s...
Krémové jahodové kocky
Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme cukor a došľaháme. Žĺtky zmiešame...
Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....
Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...
Čokonuss muffin bez múky s nutelovým krémom
Nie sú to typické muffiny, už len z dôvodu, že do nich nejde múka, ...
Pečeňové medailóniky
Nie každý obľubuje pečeň . Má svojskú chuť ale keď je dobre pripravená je z nej...
Fresh Italia di Andrea
Mňam, toto jedlo milujem. Desiata, olovrant, ľahká večera. Absolútna rýchlovka, tento...
Tymianové ravioli plnené krevetami
Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym...
Orechovo-karamelová torta
toto je mlsanica ktorej sa nedá odolať... treba si ju urobiť , keď máte chuť na...
Penne s rajčinovo-šošovicovou omáčkou
Tento recept ponuka siroku skalu vyuzitia vlastnej fantazie. Kto radsej bez masa, moze slaninu vymenit...
Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...
Mrkvovo-orechová ovsená torta s polevou
Očistenú a umytú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle, mrkvu dáme do nádoby, do ktorej pridáme nahrubo nasekané orechy,...
Losos na cibuľovej omáčke
Filet z lososa rozkrájame na väčšie kúsky (3 x 4 cm) a sprudka opečieme na rozpálenej panvici...
Ovocné taštičky
Dnes si ukážeme jednoduchý recept na ovocné taštičky z lístkového cesta. Ja preferujem jablká a hrušky,...
Pečená ryba s paradajkami, olivami a kaparami
Pripravte si filety z morského pleskáča s kaparami a čiernymi olivami, podávané so šalátom z bielej...
Homár s cesnakovým aioli a lososovým kaviárom
Uvareného homára schladíme a vyberieme mäso z chvosta. Podľa fantázie ho naservírujeme na tanier a prelejeme...
Staročeské knedlíky
Najprv dáme variť veľký hrniec s vodou. Preosiatu hrubú múku premiešame s práškom do pečiva a...
Makový koláč
Keď vymeníme mak za orechy alebo kokos, dostaneme výborný orechový alebo kokosový koláč
Rizoto z kuchty
Tlakový hrniec používam pri varení najčastejšie. Na varenie zemiakov, ryže, mäsa, gulášov, ...
Základné linecké cesto
Zo základného lineckého cesta, ktoré je pripravené s maslom a s voňavým vanilkovým cukrom sa dá...
Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...
Maslové žemličky
Tento recept bol pre mňa výzvou, no ukázalo sa, že sa dá elegantne zvládnuť...
Polievka z medvedieho cesnaku
Medvedí cesnak je veľmi zdravá bylinka. Má priaznivý vplyv na srdce, priaznivo pôsobí na vysoký...
Jogurtovo-ovocný dezert
Tieto suroviny zvyknem aj len tak pomiešať v miske. Úprava do pohárov zafungovala, keď ma...
Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta
Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme...