Foto: salinka
Veľmi chutný, šťavnatý zákusok. To záverečné zdobenie som trochu uponáhľala, takže celkový efekt nie je až taký úžasný ako som plánovala. Nebolo času, čakali Zobraziť celý popisVeľmi chutný, šťavnatý zákusok. To záverečné zdobenie som trochu uponáhľala, takže celkový efekt nie je až taký úžasný ako som plánovala. Nebolo času, čakali degustátori:-)
na 175 °C
Suroviny
cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
štipka |
|
100 g |
|
25 g |
|
2 ČL |
|
plnka: | |
300 g |
|
250 ml |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1500 g |
|
na zdobenie |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom, bielky so štipkou soli, múku zmiešame s maizénou a práškom do pečiva. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame múku a bielky. Jemne premiešame.
-
2
Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20 minút na 175 stupňov.
-
3
Pripravíme krém: creme fraiche vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Pridáme vyšľahanú smotanu a spolu premiešame.
-
4
Natrieme na vychladnutú piškótu.
-
5
Na plnku naukladáme jahody, necháme hodinu postáť v chladničke.
-
6
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale a postupne polejeme povrch celého koláča. Dáme opäť do chladničky. Zdobíme šľahačkou, ale krajšie ako ja:-)
tak ja môžem bez šľahačky hore...mne stačí tých jahôdok more...nemusíš kvôli mne zdobiť..prídem sa o svoj kúsok s tými degustátormi pobiť...:-)
Skús pozrieť aj: www.bioprevas.sk/sk/E-shop/Nasa-ponuka/Bio-mliecne-vyrob...
Ale myslím, že nič by si nepokazila ani kyslou smotanou, určite by tiež výborne chutil:-)