Kakaové korpusy a plnky z rôznych druhov Kakaa Liana
Kakao sa získava z kakaových bôbov a je známe svojou bohatou chuťou. Používa sa v rôznych jedlách a nápojoch, pretože ich dokáže vhodne ochutiť a zafarbiť....
Kokosové tofu
Suroviny, ktore potrebujeme: Mnozstvo pri tofu neuvadzam, vsetko robim odoka. Struhany kokos zalejeme sojovym...
Smotanový krém s kivi
Ovocie z Ázie, Afriky, Južnej Ameriky, Austrálie... prináša kuchárovi radosť i výzvu. Veď mnohé...
Čokoládový mousse zo sladkých zemiakov
Sladký zemiak uvaríme v parnom hrnci (20 minút bude stačiť).
Oreo poháriky s višňami
Sušienky rozdrvíme v sekáčiku (len tmavú časť) a pridáme roztopené maslo. Zmes rovnomerne rozdelíme do pohárov....
Jahodový krém s tvarohom
Do horúceho mlieka pridáme kryštálový cukor, semienka z vanilkového struku, nakrájané jahody a varíme asi...
Raw banánové smoothie
Celý recept však musíme začať pripravovať najmenej 6-8 hodín pred konzumáciou. Mak zalejeme teplou vodou a...
Kokosová pena s pomarančovým krémom a tekvicovou zmrzlinou
Nie som cukrár, ale vymýšľanie dezertov ma doslova chytilo za srdce. Dá sa s nimi krásne „vyhrať“, pracovať s farbami, vôňami, tvarmi a napokon aj vtipným servírovaním....
Čokoládové lazane s kávovým parfait
Káva sa mení na delikatesu nielen v rukách baristu a cukrára, ale aj kuchára. Kúzlenie...
Kávovo-čokoládová pena s tofu
Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Uvaríme espresso a necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu.
Jahodová pena s kokosovou šľahačkou
Tofu a jahody nakrájame. V kuchynskom robote rozmixujeme tofu, med, jahody a 5 polievkových...
Bezlepková mramorová bábovka s pyré z pečených gaštanov
Gaštanová sezóna je v plnom prúde. Tak prečo túto jesennú pochúťku nevyužiť aj pri bezlepkovom recepte,...
Citrónový krém zo žervé
Vychladené žervé a smotanu vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na pevný krém. Nakoniec dochutíme...
Dezert z kokosového mléka s chia semínky a jahodami
40 g semínek chia promíchat s 400 ml kokosového mléka a 100 ml vody, trochu osladit...
Kokosovo - pekanový krém
Pomocou metličky , vymiešame žltky , mlieko a vanilku vo velkej panvici na strednej teplote ....
Poleva na kokosové-medové rezy
Tento recept sme zdedili po našej babičke . recept na cesto doplním časom
Terinka s hruškovým pyré
Čokolády postupne rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame s horúcou smotanou a likérmi v uvedených pomeroch. Začneme horkou čokoládou a...
Klasický vanilkový crème brûlée
Tento dezert je geniálny hneď dvakrát. Jeho príprava je jednoduchá a chuť je úchvatná....
Crème caramel s jahodami a so sektom
Rúru zohrejeme na 150 °C a predhrejeme misky. V malom hrnci skaramelizujeme cukor so soľou do tmavomedenej farby....