Smotanový krém s kivi
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 21. januára 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Ovocie z Ázie, Afriky, Južnej Ameriky, Austrálie... prináša kuchárovi radosť i výzvu. Veď mnohé druhy sa dostali na náš trh len nedávno a aj my profesionáli skúšame, Zobraziť celý popisOvocie z Ázie, Afriky, Južnej Ameriky, Austrálie... prináša kuchárovi radosť i výzvu. Veď mnohé druhy sa dostali na náš trh len nedávno a aj my profesionáli skúšame, čo všetko sa s nimi dá podniknúť. Akou zaujímavou farbou a chuťou dokážu doplniť aj to najobyčajnejšie jedlo, ako vedia ozvláštniť a ozdobiť aj ten najjednoduchší dezert.
porcie
príprava
Postup
-
1
V miske dôkladne rozmiešame syr mascarpone s cukrom, pridáme vanilkový cukor a šťavu z limetky podľa chuti.
- 2
V druhej miske vyšľaháme vychladenú smotanu na šľahanie a jemne vmiešame do pripraveného krému z mascarpone.
- 3
Kivi ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dezert servírujeme do pohárov alebo misiek. Na spodok cukrárskym vreckom nanesieme krém, na ktorý poukladáme kocky kivi a rovnako nanesieme aj vrchnú vrstvu. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež kivi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu