Smotanový krém s kivi
Smotanový krém s kivi

Smotanový krém s kivi

Michaela Pinkavová
kuchárka hotela Mama’s **** v Bratislave, 21. januára 2019
Smotanový krém s kivi
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Ovocie z Ázie, Afriky, Južnej Ameriky, Austrálie... prináša kuchárovi radosť i výzvu. Veď mnohé druhy sa dostali na náš trh len nedávno a aj my profesionáli skúšame, čo všetko sa s nimi dá podniknúť. Akou zaujímavou farbou a chuťou dokážu doplniť aj to najobyčajnejšie jedlo, ako vedia ozvláštniť a ozdobiť aj ten najjednoduchší dezert.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

4 ks zrelé
500 g
250 ml
200 g
2 bal.
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske dôkladne rozmiešame syr mascarpone s cukrom, pridáme vanilkový cukor a šťavu z limetky podľa chuti.

  2. 2

    V druhej miske vyšľaháme vychladenú smotanu na šľahanie a jemne vmiešame do pripraveného krému z mascarpone.

  3. 3

    Kivi ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dezert servírujeme do pohárov alebo misiek. Na spodok cukrárskym vreckom nanesieme krém, na ktorý poukladáme kocky kivi a rovnako nanesieme aj vrchnú vrstvu. Zdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: