Kokosové cupcakes
Kokosové cupcakes

Kokosové cupcakes so šľahačkou

Stanislava Matejová a Barbora Babiaková
z Pekárne Harmónia v Modre, 2. mája 2017
Kokosové cupcakes so šľahačkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
40 g
200 g
1 PL
Krém:
50 g
50 g
1 bal




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame v miske a vylejeme do formičiek na mafiny. Cupcakes pečieme 20 – 25 minút pri 180 °C.

  2. 2

    Cupcakes necháme vychladnúť a dáme na ne krém. Krém pripravíme tak, že smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a primiešame mascarpone.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aké jednoduché! A iste to aj chutí...... (komentár píšem druhýkrát, ten prvý mi niekde zmizol - kde?).
1x haji
branka
chcem upozornit redakciu, ze v surovinach urcite chyba muka. Z uvedeneho mnozstva vajec a jogurtu sa po zmiesani s 40g ! kokosu nemoze urobit cesto....
redakcia
@Branka (3.5.2017 09:51)

Odpoveď jednej z autoriek receptu, pani Stanislavy Matejovej: Receptúra je správna, cesto je po zmiešaní surovín riedke, ale po vypečení zhustne práve kvôli tomu, že sú tam použité vajcia.
haji
Pro bezlepkáče jako stvořené. Pročpak ale Tag Múčne jedlá? Tag Severoamerická kuchyňa je zajímavá optika. @Redakcia recept aspiruje v nějaké soutěži? a nebo kde se vzal ten místopis?
redakcia
@Haji (3.5.2017 13:26)

Veru, veru, máte pravdu. Akýsi redakčný škriatok nám tu úraduje... Uvedené tagy sme, samozrejme, odstránili. Ďakujeme za upozornenie.
haji
@Redakcia (3.5.2017 14:02)
Haha, rádo se stalo, také mám doma podobného, ten nehospodaří s tagy, ale též je "milý" a trénuje moji pozornost a trpělivost. Můj "jezdí" na sladkosti, jakmile má tu svoji sladkost v košíčku prošlou, dá se do úřadování. Krásný den @Redakcia !
evanaaa
@Staflik , ty pokušiteľ čertovský, ja o tom čase ešte v posteli neležím.....nemal by si pokoj, ak by si do mňa nemohol zapárať. Radšej keby si ohodnotil recept, alebo niečo k nemu napísal a nereagoval vždy nemiestne.