Swiss - biely maslový krém fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 15. februára 2016
Swiss - biely maslový krém (fotorecept)
Foto: ancicka

Ľahko sa pripravuje. Je vhodný na plnenie a zdobenie torty.

25-30 minút
príprava

Suroviny

5 ks
300 g
500 g (alebo Hera, Helia)
1/4 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske vhodnej na paru si najprv zašľahám bielky a postupne pridám cukor.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potom bielky šľahať nad parou šľahačom a zahriať na 50 °C.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Misku zobrať z pary a zmes šľahať na najmenšom stupni do vychladenia. Potom postupne pridávať mäkké maslo a dobré vyšľahať.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do vyšľahaného krému môžte pridať esenciu alebo roztopenú čokoládu. Krém je vhodný na plnenie a zdobenie.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tortička plnená týmto krémom.

    Swiss - biely maslový krém (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

26 komentárov k receptu
Tento swiss cream, alebo svajciarsky krem, som uz tiez casto videla v receptoch, ale este som ho nikdy nerobila. Musim sa niekedy na to dat, iste je chutny...
Trochu , no mozno aj viac ako trochu, som pochybovala o tomto vytvore, ale dnes som v nasej cukrarni urobila cup cake a tak sa mi tam na pohlad tento krem hodil a nelutujem, je fakt vyborny, lahucky, ale pevny, prima recept.


@Ancicka kouzelný recept. Celkem mi připomíná starý dobrý recept na krém, kde se nad párou šlehají celá vejce s cukrem. Ten jsem s oblibou dělávala, bo byl úžasný a dokonce i trvanlivý. Krásná práce @Ancicka @Tetriss
@Ancicka mám na Teba veľkú prosbu. Poprosím Ťa môžem tento krém dať do torty ktorú budem poťahovať poťahovkou vydrží je dosť tuhý aby mi nesplasla torta. Poprosím Ťa o skorú odpoveď. Srdečne ďakujem.
@Sonulienka (4.9.2017 12:15)

tento krém je výborny a jemný,ale pod poťahovú hmotu som ho ešte nedavala ,neviem ako by na ňom držala.Ja vo väčšine pod hmotu dávam varený,alebo krém nad parou.Najnovšie som davala krém so salka a bol tiež dobrý.
@Ancicka si zlatá, že si mi odpísala poraď mi orosim alebo odporuč dobrý recept na dobrú čoko plnku. V stredu musím upiecť a naplniť lebo poťahovať budem vo štvrtok ráno. Srdečná vďaka.
Srdedčne Vám ďakujem vyskúšam niektorý a dám vedieť. Bojím sa lebo to nerobím pre rodinu. Dcéra ma poprosila pre ich známych a to vtedy keď človek chce urobiť čo najlepšie nemusí dobre dopadnúť tak mi prosím držte palce.
Ďakujem ešte raz.

Pridaj komentár k receptu: