Foto: rennatte
Tieto rožky sú tradičným dezertom na rôznych oslavách v našej rodine.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou najprv metličkou a potom ručným šľahačom do tuha
-
2
odstavíme a primiešame pomleté orechy, necháme vychladnúť, občas premiešame
-
3
z cesta tvarujeme šulčeky, ktoré obalíme v pomletých orechoch
-
4
dáme na plech s papierom na pečenie a vytvarujeme rožteky, dáme piecť
-
5
cukor, mlieko a kakao vymiešame nad parou na kémovú hmotu, necháme vychladnúť
-
6
do zmäknutého masla postupne vmiešavame kakaovú hmotu a vymiešame na krém, ktorý vložíme do vrecúška na zdobenie, ak treba dáme schladiť, aby sa lepšie tvaroval vzor
-
7
krém striekame na rožteky, necháme stuhnúť v chladničke
-
8
čokoládu rozpustíme s cerou vo vodnom kúpeli a stuhnuté rožteky namáčame v teplej čokoláde
Krasa!
@jamaja , preco znizovat mnozstvo cukru?
robla som ich v mojej cukrarni a ludia sa isli zblbnut.