Foto: vybusna
Podrobnejsie rozpravanie o tomto kreme najdete na http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3844
Postup
-
1
Smotanu s cukrom privedieme do varu. Musi regulerne vriet a cukor musi byt rozpusteny. Kastrol odlozime zo zdroja tepla a hned do horucej smotany vysypeme kakao. Metlickou ho poriadne zamiesame a vymiesame hladky krem. Uvareny parizsky zaklad odlozime do chladu.
- 2
Ked je zaklad dokonale vychladnuty, nakrajame do neho male kocky masla Zacneme slahat. Slahame na strednom stupni, po celej nadobe v ktorej krem slahame. Slahame trpezlivo nejakych 10 minut a davame pozor na moment, ked krem uz nenabera na objeme, ale zacne rednut. Krem mame vyslahany.
- 3
Spravne vyslahany krem viditelne naberie na objeme a zbledne. Ked ho pretriem opakom lyzice , tak sa nam sem tam vytvoria male pory.
- 4
Tento krem je skvely na naplnanie mucnikov, pri spravnom chladnom skladovani vydrzi urcite aspon 5 dni, bez zmenenia chuti a zmeny objemu a konzistencie. Pri specialnych mucnikoch pridavame do zakladneho uvareneho kremu okrem masla aj cca 100 g stuzeny tuk. Tymto plnime hlavne vtedy, ked je cesto natolko pevne, ze potrebuje super pevny krem , napriklad Prazske gule ( http://chalupnikovi.com/recepty/?p=2903) alebo naopak vtedy, ked krem nema oporu a potrebuje sa drzat sam od seba, napriklad Parizske rozky.(http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3835) Mucniky s parizskym kremom so stuzenym tukom vydrzia pri chladnom skladovani urcite tyzden.
- 5
S tymto mnozstvom kremu som dnes naplnila 40 ks Prazskych gul a 35ks Parizskych rozkov
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
želám pokojné sviatky v radosti žité..:-)
vychladnúť- myslíš dať do chladničky alebo nechať pri izbovej teplote a koľko hodín? Maslo dať tiež do chladničky alebo nechať pri izbovej teplote.
Preto sa pýtam, lebo mám veľmi zlé skúsenosti s maslom, má tendenciu sa zraziť, ak nie sú rovnakej teploty maslo a zmes.
Tvoj krém vyzerá famózny, úžasný. Veľmi rada by som ho chcela vyskúšať, ale z polovičnej dávky. Ďakujem pekne za receptík a odpoveď.
Je tam v rozpise ještě 500 g másla. Už je to dávno, dělala jsem podobný recept pod názvem "těžký pařížský krém", tam šel 100%tuk, ne máslo. Bylo toho kopec, chlapi doma se radovali.