Čerstvé figy s medovo-horčicovou zálievkou fotorecept
Podľa receptu od J. Olivera - aj keď teda nie úplne podľa neho, ale pri takýchto "šalátových" typoch jedál sa najlepšie improvizuje (podľa toho, Zobraziť celý popisPodľa receptu od J. Olivera - aj keď teda nie úplne podľa neho, ale pri takýchto "šalátových" typoch jedál sa najlepšie improvizuje (podľa toho, čo je aktuálne doma k dispozícii). Dobre to vyzerá, výborne chutí a je to rýchlo hotové - perfektné jedlo ;)
porcie
príprava
Suroviny
| 4 ks |
|
| 100 g čerstvý |
|
| 4 plátky |
|
| čerstvá |
|
| Zálievka: | |
| 6 čajová lyžička |
|
| 3 čajová lyžička |
|
| 3 čajová lyžička |
|
| 1 čajová lyžička |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Do šálky alebo šejkra dáme suroviny na zálievku a miešame až kým nemá zálievka hladký zamatový vzhľad - trvá to chvíľu. Figy priečne poprekrajujeme, jemne roztvoríme a spolu s prosciuttom, syrom a bazalkou naaranžujeme na tanier. Pridáme zálievku a máme hotovo :) Podávame s opečeným bielym toastom, čerstvou bagetou alebo len tak.
-
2
Najprv sme si k jedlu naliali sauvignon blanc (na obrázku), ale nebolo to ono. Vymenili sme ho za ľadový veltlín od pána Štiglica a toto už bola kombinácia bezchybná (na fotku s týmto vínkom sme už nemysleli... :)









bravo