Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke fotorecept
Foto: zuzkabluzka
Jednoducha a rychla priprava, prekvapivy vysledok. Celkom prijemna zmena klasickych masovych fasiriek, namiesto smazenia som zvolila pecenie. Kyselkava chut paradajkovej omacky sa vyborne hodi Zobraziť celý popisJednoducha a rychla priprava, prekvapivy vysledok. Celkom prijemna zmena klasickych masovych fasiriek, namiesto smazenia som zvolila pecenie. Kyselkava chut paradajkovej omacky sa vyborne hodi k trocha nasladlej chuti hrasku. Posudte sami :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
70 g |
|
1 ks |
|
30 g (parmigiano) |
|
podľa chuti |
|
|
|
podľa potreby |
|
Paradajková omáčka: | |
1 ks |
|
1 strúčik |
|
1 ks alebo talianske paradajky drtene |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Mrazeny hrasok povarime asi 10 minut, scedime a nechame vychladnut, potom ho dame do mixera, kde pridame aj chlebovu striedku, vajce, struhany syr. Ochutime nastruhanou citronovou korou a osolime. Vsetko dobre rozmixujeme na zelenu hmotu. :)
-
2
Hraskovu hmotu privedieme do spravnej konzistencie, ak je husta, pridame vajce, ak sa nam naopak zda riedka, mozme pridat este chlebovu striedku, alebo syr. Pripravime struhanku na obalovanie.
-
3
Teraz rucne vypracujeme hraskove gulicky, ktore obalime v struhanke.
-
4
Plech vystelieme papierom, kazdu gulicku potom mierne stlacime, aby sa podobali na fasirky, pokvapkame olivovym olejom a dame upiect do zlatova na 180°. Ja ich pocas pecenia otocim a znova trochu pokvapkam olivovym olejom.
-
5
Medzitym si pripravime aj paradajkovu salsu. Na olivovy olej dame spenit cibulu a cesnak, pridame passatu, olupane paradajky, alebo pretlak...skratka nieco paradajkove a povarime, kym nam salsa nezhustne. Ochutime, mozme pridat bazalkove listy. Nakoniec len dame salsu na vacsi tanier a pridame upecene fasirky.
-
6
Vyborne su so zemiakovou kasou, alebo s cerstvym chlebom. :)
@salinka , priznam, ze prvy raz som ich smazila na oleji a ako hovoris, boli dost mastne...odvtedy ufo len peciem ;) dakujem :)
@marianne , @methi , vdaka, dufam, ze nesklamu, chut je to specificka, treba skusit, moja starsia dcera nimi nie je prilis nadsena, mladsia sa ide zadusit :)
sa toho na mna naraz vela zhraskovalo :))) clovek sa stale uci, pekny vecer :)