Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke fotorecept

zuzkabluzka - fotkazuzkabluzka, 16. októbra 2013

Jednoducha a rychla priprava, prekvapivy vysledok. Celkom prijemna zmena klasickych masovych fasiriek, namiesto smazenia som zvolila pecenie. Kyselkava chut paradajkovej omacky sa vyborne hodi Zobraziť celý popisJednoducha a rychla priprava, prekvapivy vysledok. Celkom prijemna zmena klasickych masovych fasiriek, namiesto smazenia som zvolila pecenie. Kyselkava chut paradajkovej omacky sa vyborne hodi k trocha nasladlej chuti hrasku. Posudte sami :)

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
70 g
1 ks
30 g (parmigiano)
podľa chuti
podľa potreby
Paradajková omáčka:
1 ks
1 strúčik
1 ks alebo talianske paradajky drtene




Postup

  1. 1

    Mrazeny hrasok povarime asi 10 minut, scedime a nechame vychladnut, potom ho dame do mixera, kde pridame aj chlebovu striedku, vajce, struhany syr. Ochutime nastruhanou citronovou korou a osolime. Vsetko dobre rozmixujeme na zelenu hmotu. :)

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hraskovu hmotu privedieme do spravnej konzistencie, ak je husta, pridame vajce, ak sa nam naopak zda riedka, mozme pridat este chlebovu striedku, alebo syr. Pripravime struhanku na obalovanie.

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz rucne vypracujeme hraskove gulicky, ktore obalime v struhanke.

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vystelieme papierom, kazdu gulicku potom mierne stlacime, aby sa podobali na fasirky, pokvapkame olivovym olejom a dame upiect do zlatova na 180°. Ja ich pocas pecenia otocim a znova trochu pokvapkam olivovym olejom.

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Medzitym si pripravime aj paradajkovu salsu. Na olivovy olej dame spenit cibulu a cesnak, pridame passatu, olupane paradajky, alebo pretlak...skratka nieco paradajkove a povarime, kym nam salsa nezhustne. Ochutime, mozme pridat bazalkove listy. Nakoniec len dame salsu na vacsi tanier a pridame upecene fasirky.

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vyborne su so zemiakovou kasou, alebo s cerstvym chlebom. :)

    Hráškové fašírky na paradajkovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

tiginko
veľmi sa mi tieto zelené fašírky páčia, ukladám si ich na vyskúšanie
salinka
Recept sa mi veľmi páči, ukladám! Navyše to zdravé ufo nepláva v oleji:-) Dávam ti 5 hviezdic:-)
methi
Super, to sa mi hodi do napadov, co do obedarika :)
zuzkabluzka
@izabella929 , @tiginko ,@monzet , dakujem... a zelena je dobra, to hlavne zaby dobre vedia :)))
@salinka , priznam, ze prvy raz som ich smazila na oleji a ako hovoris, boli dost mastne...odvtedy ufo len peciem ;) dakujem :)
@marianne , @methi , vdaka, dufam, ze nesklamu, chut je to specificka, treba skusit, moja starsia dcera nimi nie je prilis nadsena, mladsia sa ide zadusit :)
eviana
@zuzkabluzka , už na pohľad krásne farebné jedlo... ja hrášok milujem v každej forme, takže sa mi tento recept veľmi pozdáva, určite vyskúšam, ukladám, tlieskam a za nápad 5* :)
lenkac
mňáááááám, super, spravím určite
evanaaa
Jej, mne by stačili tie placky-fašírky aj bez omáčky. A ešte by som do nich pridala hrašku na zahustenie, tam by sa hodila, lebo ju nevyužívam. Dajú sa robiť aj z konzervovaného hrachu, nebude z toho kaša?
zuzkabluzka
@evanaaa vies, ze som nepochopila, co by si pridala na zahustenie? viac hrasku, ci? :) a co sa toho konzervovaneho hrachu tyka, neviem veru, aky by bol vysledok, predsa len ma inu chut, ale vyskusaj, clovek nikdy nevie :) ;)
evanaaa
Jaj, @zuzkabluzka , asi nepoznáš Hrašku, predávajú tiež v predajniach Zdravej výživy, pridáva sa do niektorých jedál na zahustenie, do rôznych placiek, fašírok....a je aj v sladkom prevedení - vanilková. A do tých tvojich fašíročiek by bola vhodná miesto strúhanky.
zuzkabluzka
@evanaaa , celkom ma to zabavilo :) uprimne, citala som ten Tvoj komentar a nechapala, preco pridavat k hrasku este raz hrasku :) Dakujem za vysvetlenie a o Hrasku som naozaj nemala ani potuchy...
sa toho na mna naraz vela zhraskovalo :))) clovek sa stale uci, pekny vecer :)
cesminaz
Vyzeraju naozaj skvelo,mame radi taketo jedla.Urcite vyskusam ;-) vdaka za recept
zuzkabluzka
sudoku34 som rada, ze chutilo, mas pravdu, je to zmena, ta chut nie je zvycajna :)
mijaita
I mně chutnaly. V tu chvíli ale nebyla chuť na rajský, ale uvařila jsem polévku hráškovou s mangoldem a žampionama a ze zbylého těsta jsem uvařila v polévce nočky. Dokonale ladila k fašírkám. Příjemný recept, díky!






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia