Foto: arielocka
Pokiaľ chcete obmeniť obyčajnú zemiakovú kašu za jej trochu výživnejšiu variantu, nech sa páči :)
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené, v studenej vode dobre umyté zemiaky sa nakrájajú na kusy s rovnomernou veľkosťou, zalejú vlažnou vodou a varia domäkka.
- 2
Približne 10 minút pred koncom varenia pridáme cícer bez nálavu a dovaríme. Uvarené zemiaky a cícer sa precedia, prelisujú alebo rozšľahajú a za postupného prilievanie horúceho mlieka sa vyšľahajú na hladkú kašu, zjemnia maslom a mierne osolia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Zemiaky si asi varila bez soli, čo schvaľujem. Dosolia sa na záver s cícerom.