Vysmážaná kravská hrudka fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 23. marca 2014
Vysmážaná kravská hrudka (fotorecept)
Foto: gordonko

...doma urobený syr z autonatového mlieka a jeho dalšie možnosti

20 - 30 minút
príprava
2 x 5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 plátky
Na trojobal:
1 ks
Príloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    plátky syra si osolíme

    Vysmážaná kravská hrudka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    obalíme v trojobale... najskvôr v múke potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke

    Vysmážaná kravská hrudka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vysmažíme z oboch strán

    Vysmážaná kravská hrudka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ... chutí to lepšie ako eidam

    Vysmážaná kravská hrudka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...zajtra skúšam kravskú hrudku s medvedím cesnakom v trojobale

    Vysmážaná kravská hrudka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mijaita
Hele @gordonko , to je dooost dobry napad :-) A prže mám hrudku slovenskou v dosahu, při nejbližší příležitosti usmažím. A jestli máš rád hodně křupavou, hrubší strouhanku, doporučím ti "zlatou strouhanku" kterou prodávají v Makru. Na chuť je vynikající.
No a ještě ti chválím fotku. I fotky, ale ta úvodní je víc pěkná :-)
babidka
Neviem @gordonko ako sa ti podarilo vyprazit bez problemov cerstvu hrudku -lebo ja som to skusala a skusala a vzdy mi to vytieklo . Skusala som to s niekolkymi roznymi hrudkami / mojou , od susedy, svagrinky aj z farmy/ , dokonca som to skusala aj z ovcej hrudky a vysledok bol rovnaky . Neslo to :-(
tiginko
no páni a to sa ti ako podarila taká úžasná fotka @gordonko ? Bol u vás na návšteve nejaký profesionálny fotograf? Pekný a lákavý recept, tiež žasnem, ako sa ti podarilo udržať syr v strúhanke
luss44
@gordonko Tvoje syry vyzerajú priam skvele, zvlášť ten s medvedím cesnakom. Ja sa stále odhodlávam na domáci syr, keďže syry zbožňujeme, tak snáď raz bude aj u nás. Vysmážala som domáci kozí syr, vôbec sa neroztekal a tiež nám chutil viac ako klasický eidam. Pekné fotky.
gordonko
@mijaita aj mne sa páčila viacej uvodná fotka ako foto v bode 4 ...len som nevedel či uvodná nemá byť celý pokrm na taniery ale nakoniec som ich zamenil .... strúhanku používame našu z pomletých rožkou
gordonko
...ten česnek som do syra zapracoval tak , že sýreninu som nabral deravou naberačkou ,aby som nabral čo najmenej ,,vody,, a dal do misky pridal pokrájaný med. cesnak premiešal a dal do ,,formičky,, postupne som vytláčal vodu a zasa syr až kým formička nebola plná ....dám Ti odkaz  pokec.azet.sk/klub/osvedcene-recepty/fotoalbumy?i9=ff...
gordonko
@tiginko neviem aký fotograf bol unás (opýtam sa ženy kto za ňou chodí ) ..ja si fotim sám už od 20 rokou ....ale tento NIKON je super vecička - mať tak knej ešte medzikrúžky .....
gordonko
@luss44 nechcem tu opakovať recepty ,ale syr je veľmi jednoduchý a niektoré úkony v mojom recepte už vynechávam ...... mlieko prihrej na + - 35 - 38aj bez teplomeru pridaj na 4 litre jednu pochúťkovú smatanku a rozšlahaj ju vtom mlieku , ked chceš pridaj chlorid vápenatý ,ked nedáš nič sa nestane .. pridaš syridlo prešlaháš v mlieku a necháš postáť 30 - 40 minut pokrájaš to potom , pomrvíš na menšie kúsky a dáš do plenky , uterky ,alebo forničky - ( ak chceš syr dochucovať skvôr ako do dáš do plienky či utierky daj si ho do misy ,,dochuť ako chceš ,, ) a potom zviežeš rohy plienky či utierky a zavesíš aby syr odkvapkal - môžeš mu pomocť aj trochu rukama tým že ho ,,,primnerene,, postláčaš.
ancicka
ja takýto syr a hlavne v lete "ovčí",vypražam už roky.tento je dobrý,ale ovčí je jedná báseň.@babitka ,syr nevytečie,ked obal vypražiš na prudko zohriatom oleji,alebo masti.Syr sa nesmie trehriať,lebo potomzmäkne a vyteká.Stačí ked je zohriatý a trojobal vypražený.vyteká vtedyked ho dlhšie smažiš.
tetrisss
Robim doma syr z automatoveho mlieka a pridavam sa k autorovi, vyprazeny je super, nevyteka , je makky, aj trochu tahavy, skratka uzasny. Domaci syr vyrobit je velmi jednoduche, ak mate moznost sa dostat k cerstvemu mlieku, ja nedavam ani smotanu.
luss44
@gordonko , si milý, ďakujem za recept. Ak urobím, určite Ti dám vedieť. Pekný deň.
paeva
tiež robím syr z domáceho mlieka, ked ho nechám dozrieť 4-5 dní,potom ho vyprážam a nevyteká, ale niekedy z druhej strany aj áno, ale to nevadí, zozbierame a zjeme.
pri výrobe nepridávam okrem syridla nič. kedysi som robila aj korbáčky, ale čo som na dôchodku nemám čas.
micca
prosim kolko ide kvapiek syridla do hrudky zo 4 l mlieka.Dakujem za odpoved

babka1952
To syridlo musí byť? Pamätám sa keď moja svokra robievala syr tak, že mlieko nechala na teplom mieste zraziť, trvalo to z jedného dňa do druhého. Premiešala ho a keď vyšlo na povrch zliala ho do bavlnenej útierky a nechala odtiecť srvátku. Bol výborný.
mariamka
ta fotka vysla na 100 bodov, chodi k nam automat, ale nezvyknem kupovat, ale kedze moji miluju vyprazany syr a ten kupensky je cim dalej horsi, normalne si ma nakopol, a cesnak si zas moderne spracoval, sikovny si.
gordonko
@babka1952 no narazila si nato čo ma hnevá ....podaktorý ludia totiž hovorý SYR tvarohu a potom dochádzá k nedorozumeniu.
,,syr,, Tvaroh urobíš bez syridla ,ale na SÝR potrebuješ syridlo
eviana
Ja síce vysmážaný syr rada nemám, ale musím uznať, že toto sa Ti veľmi podarilo, skvelá fotka... pre mňa odlož prosím kus nevysmaženého :)
gordonko
@eviana ...máš odložené čistý aj s med. cesnakom ,len si treba preto dojsť , v piatok robím další syr z 10 litrou mlieka
gordonko
@hendrej ...ak kupuješ mlieko v mliečnom automate tak tam by ho mali mať .... ked nie dá sa nájsť a objednať cez internet
zdenka1009
v Brezne pri železničnej stanici v jednom stánku kde predávajú aj tisoveckú bryndzu.
havino
úvodná fotka nádhernááá, ako jedno sústo rovno do úst, krásna, ja som ešte hrudku nevysmážala, robiť ju nebudem, ale ked uvidím kúpim a skúsim

Zaujímavé video z archívu TV Varecha