Gehackte Leber - židovský kaviár
Tento recept som vystrihol z nejakého časopisu a uložil som si ho. Stála prispievateľka tejto stránky ma...
Krkovička s cibuľovou omáčkou a pistom
Nie je to pisto presne podľa mojich predstáv, ale použil som čo obchody ponúkali. Mne...
Domáca nátierka s jarnou zeleninkou
Jarná cibuľka, pažítka a redkvička - zeleninka najlepšia v surovom stave... a s domácou nátierkou to...
Fitness šalát s medovou zálievkou
Patetizmus jedenia šalátov siaha až do ďalekej histórie ženskej snahy schudnúť. Na jar vždy chudnem aj...
Rýchly jablkový vrstvený koláč
V mise zmiešame suché ingrediencie - 1 hrnček /300 ml/ krupice, 1 hrnček špaldovej hladkej múky,...
Zeleninové lievance s thai curry omáčkou
Lievance sú "vďačné" jedlo či už na sladko alebo na slano. Ja som si ich pripravil s...
Makovo-tarohový koláč so slivkami
Kysnuté koláče sú najlepšie, je nás veľa čo ich máme radi. Ponúkam vám jeden s...
Králik na pive
Ako obvykle som nevedela čo na obed, a keďže som nebola na nákup, potrebovala som...
Živánska
Komerčný recept <br /> Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska. Jedlo s vôňou...
Pečené papriky so zemiakovým prekvapením, k pečenému mäsu
Pôvodný rcp pochádza pravdepodobne z Chorvátska, kde moji priatelia Helenka a Paľko Oroszovci majú švagra –...
Bryndzové hviezdičky
Múku, bryndzu, maslo, soľ a prašok do peciva spracujte a nechajte chvíľu odležať.
Ach tie prsia
Hádam si uvedomujeme, kde všade nás prsia stretávajú, či už morčacie, kačacie, kuracie......
Kačacie prsia s marinovanou baby hruškou a kroketami
Kačacie prsia osolíme, narežeme kožu, sprudka opečieme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov...
Hroznová omáčka k divine
Sladká pikantná omáčka z červeného hrozna vhodná k hovädziemu mäsu alebo divine.
Margot Muffins k šálke horúceho kakaa
Rýchle koláčiky a minimum špinavého riadu... ideálne na jesenné večery...
Cuketová buchta trochu inak
Každé leto zvyknem robiť túto cuketovú buchtu s rôznym ovocím a obmenami ... dnes...
Jablkové ruže
Dajú sa použiť ako ozdoba na tortu alebo obloženú misu.
Rýchlá pochúťka z kuracích stehien (na spôsob zajaca)
Keď boli deti malé nechceli jesť zajačie mäso (že je to ako mačka), tak som vyskúšal...
Kuracie prsia, rukola a grilovaná cuketa
Niekedy mám chuť na ľahký obed bez prílohy, len zo zeleninou. Mám rada rukolu a...
Jablkový závin z mrkvového cesta
Včera sme v záhrade vyberali mrkvu a oberali jablká. Napadlo ma tieto dve suroviny skombinovať, ...
Údené kuracie stehná na víne v pomalom hrnci
Tento recept vznikol, že je moc teplo a nechcelo sa mi pariť pri sporáku. Tak...
Džatky
Zemiaky obielime, pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Pred dovarením zlejeme tak, ...
Grissiny a cesnakový osúch 2 v 1
Často robievam kysnuté múčniky, či už sladké alebo slané. Mám pekáreň, takže zamiesiť cesto...
Zeleninový posúch so syrom
Recept vznikol kombináciou dvoch príbuzných receptov: z časopisu Báječná žena a recept od priateľky.
Hlivová polievka
Cibuľu nakrájame nadrobno, pór a mrkvu na kolieska, hlivu na plátky. Na oleji speníme...
Kuracie prsia s fazuľkovými strukmi na kyslo
Moja rodinka zbožňuje takéto jedlá, najmä keď prílohou sú makaróny.
Vínové krehké koláčiky
všetko okrem cukru zmiešame dokopy a vypracujeme pevné cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 2...
Omeleta s hokaido tekvicou
Romantika chlapčenských rokov je už dávno v nenávratne. Spomienky však ostali a s nimi aj jesenné...
Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....
Rybacie placky na Veľký piatok
Blíži sa Veľká noc a je fajn obmeniť tradičné veľkonočné jedlá na niečo trošku netradičnejšie. Verím,...
Sezamové keksíky bezlepkové
Cez víkend som kúpila čajové keksíky v oddelení zdravej výživy a po prehliadnutí zloženia som sa rozhodla...
Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....
Špenátové halušky s kuracím mäskom
Špenátový pretlak dáme do sitka a necháme z neho odtiecť všetku "tú zelenú vodu". Pridáme nastrúhané...