Tento koláč nám pripravovala naša mamina,keď sme boli malé deti.Pre mňa je ešte stále tým najlepším koláčom.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vylejeme mlieko do hrnca a pridáme Zlatý klas,cukor a vajcia.Poriadne to rozmiešame,aby nám nezostali hrčky.Uvaríme hustý puding.Pri stálom miešaní necháme vychladnúť.
- 2
Kým nám krém vychladne s trocha cukrom rozmiešame Heru. Ja to robím s robotom ale dá sa aj ručne. Mixujeme kým Hera nebude mať panovú konzistenciu. Keď nám krém vychladol,tak primiešame Heru.
- 3
Tak krém máme hotový už len poskladať koláč. Zoberieme si jednu dlhšiu a širšiu tácku,rozbalíme si keksy. Poskladať koláčik je jednoduché: striedame si tmavý a biely keksík a medzi ne dávame krém,ako lepidlo.Z keksíkov si budujeme hranol. Na vrch môžme nasypať kokos alebo mleté orechy,kto načo má chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu