Torta Samba

3sandra3 - fotka3sandra3, 7. januára 2015
Torta Samba
Foto: 3sandra3

Recept som objavila v kalendári za rok 2014.

Suroviny

Cesto:
150 g
1 ks
5 ks
150 g
2 ks
150 ml silná uvarená
150 g
30 g
2 čl
Krém:
8 lístkov
500 ml
100 g
1 ks
5 ks
50 g
5 cl
300 g
Na ozdobu:
400 ml uvarená
2 ks
30 g
5 cl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Maslo, vajíčko, bielky, cukor, vanil.cukor a štipku soli vymiešame do peny. Zapracujeme kávu a pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Vylejeme do formy /v nej máme papier na pečenie/ a upečieme.

  2. 2

    Krém: Želatínu namočíme do studenej vody podľa návodu. Mlieko, čokoládu, vanil.cukor uvaríme. Žĺtky, prášk.cukor a rum vyšľaháme, spojíme s mliekom a zohrejeme. Pridáme želatínu, necháme vychladnúť a zapracujeme vyšľahanú smotanu. Pozn. : dnes som tortu piekla, ale pridala som do mlieka jeden prášok Zlatého klasu a uvarila puding. Bála som sa , či bude krém dostatočne hustý.

  3. 3

    Krém natrieme na upečený korpus a necháme asi 2 hodiny chladiť.

  4. 4

    Na ozdobu: 4 PL uvarenej kávy zmiešame s tortovým želé. Do zvyšnej uvarenej kávy dáme cukor a rum a zohrievame. Pridáme želé a prevaríme. Necháme mierne vychladnúť a vylejeme na krém. Necháme stuhnúť.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Torty, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre