
Foto: 3sandra3
Recept som objavila v kalendári za rok 2014.
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 1 ks |
|
| 5 ks |
|
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 150 ml silná uvarená |
|
| 150 g |
|
| 30 g |
|
| 2 čl |
|
| Krém: | |
| 8 lístkov |
|
| 500 ml |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 5 ks |
|
| 50 g |
|
| 5 cl |
|
| 300 g |
|
| Na ozdobu: | |
| 400 ml uvarená |
|
| 2 ks |
|
| 30 g |
|
| 5 cl |
|
Postup
-
1
Cesto: Maslo, vajíčko, bielky, cukor, vanil.cukor a štipku soli vymiešame do peny. Zapracujeme kávu a pridáme múku, kakao a prášok do pečiva. Vylejeme do formy /v nej máme papier na pečenie/ a upečieme.
- 2
Krém: Želatínu namočíme do studenej vody podľa návodu. Mlieko, čokoládu, vanil.cukor uvaríme. Žĺtky, prášk.cukor a rum vyšľaháme, spojíme s mliekom a zohrejeme. Pridáme želatínu, necháme vychladnúť a zapracujeme vyšľahanú smotanu. Pozn. : dnes som tortu piekla, ale pridala som do mlieka jeden prášok Zlatého klasu a uvarila puding. Bála som sa , či bude krém dostatočne hustý.
- 3
Krém natrieme na upečený korpus a necháme asi 2 hodiny chladiť.
- 4
Na ozdobu: 4 PL uvarenej kávy zmiešame s tortovým želé. Do zvyšnej uvarenej kávy dáme cukor a rum a zohrievame. Pridáme želé a prevaríme. Necháme mierne vychladnúť a vylejeme na krém. Necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








a takto vyzerá... fotka nie je síce moja, ale chystám sa túto tortu piecť, tak potom pridám moju fotku.