Foto: ancicka
Tradičný Armensky koláč.Jeho príprava je veľmi jednoduchá a to aj pre začiatočnikov.Vhodný dezert k dobrej kávičke ,chutný za tepla a za studena Zobraziť celý popisTradičný Armensky koláč.Jeho príprava je veľmi jednoduchá a to aj pre začiatočnikov.Vhodný dezert k dobrej kávičke ,chutný za tepla a za studena chrumkavý.
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
1 čl |
|
štipka |
|
1/2 čl |
|
550 g |
|
250 g alebo maslo |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
plnka: | |
250 g (čajové) |
|
250 g |
|
2 ks |
|
250 g zmes hrubej a polohrubej |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
Sodu a soľ si zalejem octom,pridám múku a na kocky pokrajané maslo,vajcia a nechám šľahačom zapracovať.Môže aj rukou.
-
2
Pridám jogurt.Nechám dobré prepracovať cesto.
-
3
Ked je hotové,tak ho vyberiem na dosku prehnetiem,
-
4
a uložím do misky,zabalím do mikrotenu a nechám v chlade niekoľko hodín postať.Mne stálo 5 hod.nič sa nestane,ked postojí aj dlhšie.
-
5
tak isto nechám mixerom vypracovať plnku,maslo,vanilkový,kr.cukor a muku,pol na pol.
-
6
a zabalené odložím do chladu.
-
7
Potom cesto rozdelím na 3-4 časti.
-
8
Cesto rozvaľkám na tenko a naň nožíkom nastrúham mrveničkovú plnku.
-
9
Zrolujem,
-
10
položim na pomastený plech a šikmo pokrájam asi na 4 cm.
-
11
potriem rozšľahaným vajcom a dám upiecť.
-
12
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu