Rolky z grilovaného baklažánu
šéfkuchár spoločnosti Metro, 4. marca 2011
Foto: archív Vojtecha Artza
porcie
Postup
-
1
Baklažán očistíme, nakrájame na 3 mm široké plátky a nasucho ugrilujeme na grile, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, ochutíme cesnakom, zľahka prehodíme a necháme vychladnúť.
- 2
Ricottu premiešame s dozlatista opečenými orieškami, pridáme nasekanú mätu, osolíme a ochutíme citrónovou šťavou. Zmes nanesieme na plátky baklažánu, zatočíme a necháme vychladnúť.
- 3
Cuketu nakrájame na drobné kocky spolu s červenou cibuľou. Cuketu potom veľmi rýchlo orestujeme (na skus – al dente) na olivovom oleji na stredne rozohriatej panvici. Dáme do misky a zmiešame s cibuľkou, petržlenovou vňaťou, píniovými oieškami vínnym octom a soľou. Rolky – involtini pri podávaní pokvapkáme ešte olivovým olejom.
- 4
Náš tip: Malé závitky z mäsa či zeleniny Taliani označujú involtini. Rolky bývajú často napichnuté na vidlici a pred podávaním sa grilujú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu