Kapustové pagáče

tlustoch - fotkatlustoch, 19. júna 2011

Tieto pagáčiky pečiem obyčajne, keď sa chystáme posedieť si a vypiť nejaké vínko.

25 -35 ks
porcií
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 1/2 kg strúhaná
3 dcl
80 dkg
1 Pl
1 kocka
1 Čl
dľa potreby  vlažné
  na potretie




Postup

  1. 1

    Pripravýme si kvások : kvasnice, cukor a vlažné mlieko. Na večšiu panvicu nalejame olej, pridáme nastrúhanú kapustu a pečieme do žlta. Do nádoby na kvasenie dáme múku , soľ ,nakvasený kvások, upečenú vychladnutú kapustu a vlažné mlieko na úpravu cesta. Dôkladne vymiesime na vláčné cesto ako na pagáče a necháme uplne nakvasiť. Nakvasené cesto vyklopíme na dosku rozvalkáme na hrúbku 1 1/2 cm . Vykrajujeme formičkou na pagáče dľa veľkosti vlastného výberu. Upravíme si vršky pagáčou/ ja to ozdobujem mriežkou, ešte pokial nie su vykrojené pagače až potom vykrajujem/ uložím na veľmi slabo natretý plech ,nechá ešte 15 minut kvasiť potom natriem vajíčkom, pečiem pri 200 stupňoch do zlatova.

Diskusia k receptu

braxi
Tieto pagáče musia byť fantastické...vyskúšam pri naj. príležitosti. Dnes idem piecť oškvarkové :o)
hubata
Tak toto budú tie kapustové pagáče, čo som si ja myslela že sú cibuľové: keď kapusta povylieza, tak sa pripečie a chutí ako cibuľka. A ja som si myslela že kapusta sa dáva tak ako oškvarky a cesto sa 3 x prekladá. Takže všetko spolu zamiesiť. Musím to vyskúšať. Ďakujem a ukladáám do KK !
hubata
Tak toto budú tie kapustové pagáče, čo som si ja myslela že sú cibuľové: keď kapusta povylieza, tak sa pripečie a chutí ako cibuľka. A ja som si myslela že kapusta sa dáva tak ako oškvarky a cesto sa 3 x prekladá. Takže všetko spolu zamiesiť. Musím to vyskúšať. Ďakujem a ukladáám do KK !
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Kapustové sú vynikajúce.Asi pred 15 rokmi som ich zjedla čerstvé nespočené množstvo. Ani nechcite vedieť ako mi bolo. Odvtedy som ich robila až t.r.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia