Tieto pagáčiky pečiem obyčajne, keď sa chystáme posedieť si a vypiť nejaké vínko.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravýme si kvások : kvasnice, cukor a vlažné mlieko. Na večšiu panvicu nalejame olej, pridáme nastrúhanú kapustu a pečieme do žlta. Do nádoby na kvasenie dáme múku , soľ ,nakvasený kvások, upečenú vychladnutú kapustu a vlažné mlieko na úpravu cesta. Dôkladne vymiesime na vláčné cesto ako na pagáče a necháme uplne nakvasiť. Nakvasené cesto vyklopíme na dosku rozvalkáme na hrúbku 1 1/2 cm . Vykrajujeme formičkou na pagáče dľa veľkosti vlastného výberu. Upravíme si vršky pagáčou/ ja to ozdobujem mriežkou, ešte pokial nie su vykrojené pagače až potom vykrajujem/ uložím na veľmi slabo natretý plech ,nechá ešte 15 minut kvasiť potom natriem vajíčkom, pečiem pri 200 stupňoch do zlatova.
Diskusia k receptu