Tandoori kurča s jazmínovou ryžou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 10. novembra 2013 8:02
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Tandoori kurča s jazmínovou ryžouFoto: Robert Hüttner
4
porcie
15-20 min
príprava
30-40 min
na 180-190 °C

Suroviny

1 ks
200 g
4-5 strúčikov
 rovnaké množstvo ako cesnaku
1 ks
600 g
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Kurča vykostíme a naporciujeme. Z cesnaku, zázvoru a čili spravíme v mixéri pastu a pridáme jogurt. Tandoori korenie a soľ dáme podľa chuti. Kuracie mäso poriadne premiešame s takto pripravenou marinádou. Necháme odležať v chladničke minimálne hodinu, no najlepšie celú noc.

  2. 2

    Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

  3. 3

    Kúsky kurčaťa vyberieme z marinády a rozložíme ich na plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180–190 °C 30 až 40 minút, závisí od veľkosti kurčaťa.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist