Tandoori kurča s jazmínovou ryžou

Rastislav Bekeš
šéfkuchár a nájomca penziónu Harmónia v Modre, 10. novembra 2013
Tandoori kurča s jazmínovou ryžou
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15-20 minút
príprava
30-40 minút
na 180-190 °C

Suroviny

1 ks
200 g
4-5 strúčikov
 rovnaké množstvo ako cesnaku
1 ks
600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kurča vykostíme a naporciujeme. Z cesnaku, zázvoru a čili spravíme v mixéri pastu a pridáme jogurt. Tandoori korenie a soľ dáme podľa chuti. Kuracie mäso poriadne premiešame s takto pripravenou marinádou. Necháme odležať v chladničke minimálne hodinu, no najlepšie celú noc.

  2. 2

    Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

  3. 3

    Kúsky kurčaťa vyberieme z marinády a rozložíme ich na plech. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180–190 °C 30 až 40 minút, závisí od veľkosti kurčaťa.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Kurca na Tandoori koreni. Ak tandoori kurca, muselo by byt pecene v peci tandoori. Dala by som to aspon do uvodzoviek, ten nazov. A ked nie je tandoori pec, tak aspon na gril. Inak to urcite chuti vyborne.
Pri vkladaní názvu nie je možné použiť úvodzovky, aj mne už neraz chýbali. Tandoori pece na SK jedine v indickej kuchyni... a tiež svojmu kuraťu s tandoori korenim hovorím Tandoori kurča, odpusť Slovači :)
Inak tandoori kurca nema omacku (je to taky styl - kebab), preto sa mi ryza k nemu moc nehodi, vznikne dost suche jedlo. Dala by som k nemu skor kopec cerstvej zeleniny, jogurtovy dip (raita). :) (ten smajlik sa sem nehodi, ale musela som ho pouzit, aby si to niekto nevysvetlil tak, ze kritizujem; je to dobre mienena rada od amaterskej houswife. pozdravujem pana sefkuchara, nech sa dari.)