Plnený patizón s pohánkou
Patizón je úžasná zelenina ktorá sa nemusí iba vyprážať :)
Restovaná treska so šošovicou a brokolicou
Do kastróla dáme opláchnutú šošovicu, pridáme cesnak, čili, šalviu, rozpolené paradajky a zalejeme...
Hovädzí perkelt z lapsaru
Na kocky nakrájanú cibuľu popražíme dozlatista. Dáme dole z ohňa a pridáme červenú papriku, rýchlo...
Penne s brokolicou
Brokolicu veľmi obľubujeme tak včera na večeru bola zapečená brokolička s cestovinami.
Vianočná šunka
Najjednoduchšia príprava udenej šunky na Vianoce, alebo aj cez bežný rok, recept mám od kamarátky,...
Marinovaný losos po domácku
Máte rádi lososa? Já se přiznám, že je to jediná ryba, kterou nemusím tepelně upravenou,...
Kvietky zo sušeného ovocia na vianočný stôl
Každoročne si robím tieto ozdoby zo sušeného ovocia na Vianočný stôl. vyzerajú pekne a sú...
Filé v strúhankovo-syrovej perine
Porežeme si filé na kúsky a na pekáč pomastený olivovým olejom poukladáme vedla seba. Okoreníme korením na...
Pečené kuriatko na kyslej kapuste so zemiakmi
toto jedlo som si obľúbila preto, lebo je nenáročné na prípravu, je chutné a kuriatku dodáva inú...
Cuketovo-kuracia fašírka pečená
V mojej záhradke sa našla ešte mladá cuketka a keďže som svojej polovičke už dlhší čas sľubovala...
Halušky s čerstvými hríbami, môj hubársky sen
Týmto mojim pôvodným rcp sa hlásim aj k svojej originalite. Posledný raz som halušky s hubami,...
Na chate grilovaný ovčí syr
Boli sme na chate, musela som každý deň niečo vymyslieť na jedenie. Rozhodla som sa...
Zapečené zemiaky
Isto veľa ľudí na Slovensku pozná (Francúzke zemiaky), ale samotný Francúzi nie. Aj v našej rodine...
Kačacie prsia so slivkovo-vínovou omáčkou
Bylinky a koreniny, čo rozvoniavajú na všetky strany, a k tomu iba rýchlo upravené mäso...
Datľovo-orechové placky
Recept mám už dávno opísaný zo smmb, ale až teraz prišlo na jeho realizáciu. Od...
Pytliacka paštéta
Dnes keď si prečíta človek zloženie kupenskej paštéty naskakuje husia koža... mechanicky separované mäso, ...
Čínske kura mojich chlapcov
Recept bol publikovaný v časopise pred asi 15 až 20 rokmi. Rada varím podľa rôznych receptov...
Zeleninové karí
Wellness gastronómia vôbec nie je o diéte. Dá sa popísať ako varenie, pri ktorom sa kvalitné suroviny spracovávajú šetrnými technikami. Vznikne...
Haruľa plnená klobásovým mäsom
Haruľu robím často... občas treba aj experimentovať a tak som si vymyslele tento recept. je to...
Zeleninové fussili
Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a...
Čoko-koko obláčik
Koláčik som nazvala obláčik preto, že je naozaj veľmi jemný, ľahký a v ústach sa rozplýva...
Teľacie rezne na Chardonnay so zeleninou na anglický spôsob
Mám rada v nedeľu niečo vzácnejšie, veľmi jemné a chutné, ale aj jednoduché a rýchle...
Bravčové mäso a hruškovou omáčkou
Tento recept sa mnohým môže zdať veľmi netradičný a príliš experimentálny , no každý kto ho...
Fusilli ala Carbonara s restovanou zeleninou
Tak k tomuto receptu by som napísal len toľko, že sú to skôr: Fusilli ala Carbonara...
Zdravá cestovinovo-brokolicová zapekanka
Inšpirovala som sa receptami na Vareche a vytvorila som zdravú variantu zapekaných cestovín s brokolicou a ďalšími...
Jablkový koláč
Tento recept som nasla v jednom casopise. celkom sa mi pozdaval tak som ho vyskusala.
Tekvicová omáčka z figolistej tekvice
Moja svokra pestovala na záhrade túto tekvicu. Tekvicu ľudia väčšinou pečú, no svokra ju vždy...
Kardinálove rezy bez lepku
Kardinálove rezy sú špecialitou našich susedov z Rakúska. Tak ako my bežne pečieme na jar a...
Čerešňové čatní/chutney
Je sezóna čerešní a tie nie sú vhodné len na džem a lekvár, ale je z...