Foto: lucina2222
Šalát pri ktorom sa dá fantasticky využiť aj zvyšné kuracie mäso z polievky.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks alebo ľadový šalát |
|
0,5 kg (može byť aj z polievky) |
|
1 plechovka |
|
1 balenie |
|
(eidam) |
|
|
|
na zaliatie |
|
alebo citrónová |
|
|
|
Dressing : | |
1 |
|
jemne posekaná |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Ľadový šalát alebo kapustu pokrájame na hrubé rezance alebo potrháme a dôkladne ho umyjeme. Pokvapkáme štipkou olivového oleja a limetovou šťavou. Kukuricu a olivy vysypeme z plechoviek do cedidla a necháme poriadne odkvapkať. Syr nakrájame na malé kocky ( asi 1 cm ). Potom olivy, kukuricu a syr vysypeme do jednej nádoby a ochutíme bazalkou. Poriadne zamiešame.
- 2
Mäsko narežeme na rezančeky alebo oberieme od kosti pokial je z polievky, a dáme ho pražiť na olivový olej s grilovacím korením. ak je už mäso mäkké, necháme ho vychladnúť.
- 3
Dressing : 1 biely jogurt vylejeme do menšej misky, primiesame koreniny, pažítku, olej a limetovú štavu a dáme do chladničky postáť.
- 4
Šalát alebo kapustu poukladáme na tanier, navrch posypeme kukuricu, olivy a syr ktoré sme si zmiešali s bazalkou a na vrch pridáme kuracie mäsko. Ešte polejeme dressingom a dobrota je hotová. Podávame s tmavým pečivom alebo s hriankou. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
P. S. ... a krásne naservírované:)