Šalát z červenej repy

maggi - fotkamaggi, 3. apríla 2014
Šalát z červenej repy
Foto: maggi

Komerčný recept

4-5
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 g
50 g
150 g
 na uvarenie repy




Postup

  1. 1

    Očistenú repu uvarte domäkka v horúcej mierne osolenej vode. Hotovú zeleninu nechajte vychladnúť a nastrúhajte ju na hrubom strúhadle.

  2. 2

    Slaninu nakrájajte na kocôčky, orestujte na panvici a tuk zlejte, pridajte na štvrtky nakrájané slivky, rozdrvené vlašské orechy a primiešajte repu. Zľahka premiešajte a dochuťte vegeta. Šalát podávajte v miske s pečivom alebo natretý na opečený toast.

Diskusia k receptu

zinnajdha
navrhujem, aby ste cvikľu varili neošúpanú, lebo keď ju najprv olúpete, väčšina dobrôt a zdravôt sa z nej vyvarí a zostane vo vode. Ibaže by ste tú vodu vypili - zjedli.
ildinka
Mám veľmi rada cviklu,toto som ešte nevidela....
daguska
Zaujimavy salatik,pre mna bez vegety.Cviklu milujem,bezne zjem uvarenu,ako jablko.Cviklova stava je skvela-samozrejme cerstvo odstavena s mrkvickou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia