Pomarančový koláč
Pomarančový koláč

Španielska pomarančová torta

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 27. augusta 2018
Španielska pomarančová torta
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
200 g (zmes)
200 g
5 ks
60 ml
60 g
 na vymastenie formy




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 °C. Pomaranče vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky), krátko ich povaríme so šťavou z dužiny a s likérom. Schladíme a potom krátko rozmixujeme. Orechy rozmixujeme najemno. Na spodok tortovej formy s priemerom 24 cm dáme papier na pečenie, kraje vymastíme maslom a vysypeme orechmi, zvyšné neskôr použijeme do cesta.

  2. 2

    V miske vyšľaháme bielky s polovičnou dávkou práškového cukru dotuha. V inej miske vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru do peny. K žĺtkovej zmesi zľahka primiešame pomaranče a zvyšné orechy.

  3. 3

    Pripravenú hmotu vylejeme do formy a pečieme približne 40 minút pri 180 °C. Hotovú tortu potrieme džemom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia