Španielska pomarančová torta
Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 27. augusta 2018
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 27. augusta 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Pomaranče vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky), krátko ich povaríme so šťavou z dužiny a s likérom. Schladíme a potom krátko rozmixujeme. Orechy rozmixujeme najemno. Na spodok tortovej formy s priemerom 24 cm dáme papier na pečenie, kraje vymastíme maslom a vysypeme orechmi, zvyšné neskôr použijeme do cesta.
- 2
V miske vyšľaháme bielky s polovičnou dávkou práškového cukru dotuha. V inej miske vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru do peny. K žĺtkovej zmesi zľahka primiešame pomaranče a zvyšné orechy.
- 3
Pripravenú hmotu vylejeme do formy a pečieme približne 40 minút pri 180 °C. Hotovú tortu potrieme džemom.
Tiež pomarančový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/pomarancova-torta-orange-and-al...