Španielska pomarančová torta
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 27. augusta 2018

Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
200 g (zmes) |
|
200 g |
|
5 ks |
|
60 ml |
|
60 g |
|
na vymastenie formy |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 °C. Pomaranče vyfiletujeme (z jednotlivých mesiačikov odstránime šupky, blany a prípadné kôstky), krátko ich povaríme so šťavou z dužiny a s likérom. Schladíme a potom krátko rozmixujeme. Orechy rozmixujeme najemno. Na spodok tortovej formy s priemerom 24 cm dáme papier na pečenie, kraje vymastíme maslom a vysypeme orechmi, zvyšné neskôr použijeme do cesta.
- 2
V miske vyšľaháme bielky s polovičnou dávkou práškového cukru dotuha. V inej miske vyšľaháme žĺtky s druhou polovicou cukru do peny. K žĺtkovej zmesi zľahka primiešame pomaranče a zvyšné orechy.
- 3
Pripravenú hmotu vylejeme do formy a pečieme približne 40 minút pri 180 °C. Hotovú tortu potrieme džemom.
Tiež pomarančový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/pomarancova-torta-orange-and-al...