Foto: ola111
Osviežujúci letný koláč.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Plech vyložíme alobalom-menší plech,ja mám rozmery na tento koláč 35x25cm,alobal vymastíme a posypeme kokosovou múčkou v hrubšej vrstve.
- 2
Rúru zapneme na stredný až mierny stupeň.
- 3
Zo 4 bielkov ušľaháme tuhý sneh,pridáme 4 polievkové lyžice práškového cukru,4 žltky a nakoniec 2 polievkové lyžice kakaa.Vylejeme na plech,zarovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 7 až 8 minút.
- 4
Kým koláč vychladne,ušľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom.
- 5
Vychladnutý koláč potrieme marmeládou,naň rozotrieme dotuha vyšľahanú šľahačku, opatrne zrolujeme do rolády.
- 6
Koláč zabalíme do alobalu a dáme do mrazničky.Podávame s čerstvým ovocím.Cesto mávam bledšie,len dnes som dávala kakao inej značky-Orion,čo nepoužívam,ale je cítiť,že okolo kakaa iba nebehalo,takže pre všetkých čokoholikov.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skoro polku zjedla,okrem kalorických výčitiek mi v sobotu príde dcéra,
ktorá ju obľubuje :)))
poradiť,kto má rád veľmi čoko.,tak kakao 100%.
mierny,ale rúra musí byť predhriata,neboj,nepokazíš nič,veď rúru si
poznáš a @evanaaa ,tento koláčik je ako zmrzlina,nakrájaš ho rovno z
mrazničky,iba koľko potrebuješ-preto nanukovo-mrazený,skús.
zahusťuje,inak som to ešte neskúšala.
samozrejme,len kde to ide,vynechávať múku.Dá sa vysypať plech aj
mletými orechami alebo piškotovou strúhankou,aj to je fajn.Dobrú chuť
k bábovičke !