Cesnaková nátierka

dudla - bez fotkydudla, 9. marca 2014

Môj syn ma poprosil, či by som mu na raňajky nepripravila nátierku. A tak som pozrela do chladničky, niečo dokúpila a nátierka bola na Zobraziť celý popisMôj syn ma poprosil, či by som mu na raňajky nepripravila nátierku. A tak som pozrela do chladničky, niečo dokúpila a nátierka bola na svete. Chutila všetkým. Nejedzte ju ale pred odchodom do práce, či školy. Kolegovia a spolužiaci by sa vám nepoďakovali.

10 minút
príprava

Suroviny

3 strúčik
1 ks
1 ks
100 g (eidam)
3 PL
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Cesnak som rozomlela pomocou ručného mixéra. Nátierkové maslo, syr v črievku, kyslú smotanu, horčicu a nastrúhaný tvrdý syr zmiešame pomocou ručného mixéra s nadstavcom na šľahanie. Potom pridáme rozomletý cesnak, soľ, čierne korenie (podľa chuti) a ešte raz premiešame. Vložíme do uzatvárateľnej nádoby s vrchnákom a dáme do chladničky aspoň na hodinu schladiť. Nám najviac chutí s čerstvým čiernym chlebom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

evanaaa
Cesnakové nátierky mám rada, a vôbec cesnak ako taký....aj tvoja by bola dobrá, ale načo toho toľko - maslo, syry, majonéza, smotana, nestačilo by obyčajné maslo a tvrdý syr, do toho prípadne trochu mletej papriky....no ale ak to chutilo aj synovi, niet sa o čom baviť, to je hlavné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia