Superšťavnatý tvarohový koláč bez lepku
Foto: novalim
Čo dobrého si dnes napečieme? Čo takto superšťavnatý tvarohový koláč bez lepku? Vďaka tvarohu a ovociu ostáva lahodne šťavnatý. Povedali by ste, že nie Zobraziť celý popisČo dobrého si dnes napečieme? Čo takto superšťavnatý tvarohový koláč bez lepku? Vďaka tvarohu a ovociu ostáva lahodne šťavnatý. Povedali by ste, že nie je upečený z múky, ale z bezlepkovej krupice?
na 180/160 °C
Suroviny
9 ks |
|
20 ml |
|
200 g (+ na posypanie) |
|
1 bal. |
|
11 PL |
|
150 ml |
|
500 g |
|
300-400 g (ríbezle, maliny, čučoriedky, jahody, černice) |
|
(na vymastenie plechu) |
|
Postup
-
1
Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- 2
Vo väčšej mise spolu vyšľaháme žĺtky, olej, práškový a vanilínový cukor.
- 3
Pridáme mlieko, tvaroh, krupicu a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov.
- 4
Cesto vylejeme na vymastený plech a posypeme umytým a odkvapkaným drobným ovocím.
- 5
V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 15 minút, potom teplotu znížime na 160 °C a pečieme do zlatista ešte asi 20-30 minút.
- 6
Keď koláč vychladne, posypeme práškovým cukrom, prípadne trochou mletej škorice.
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu