Mrkvová torta z mikrovlnky

mrsl - fotkamrsl, 4. decembra 2013
Mrkvová torta z mikrovlnky
Foto: mrsl

Rýchla tortička skvela ku káve alebo keď k Vám zavíta neohlasená návšteva.

8 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
150 ml
150 g
100 g
2 čl
100 g
1 čl
50 g
50 g
100 g
2 čl




Postup

  1. 1

    K vajciam primešame olej. Pridáme múku, cukor, kypriaci prášok, škoricu a postruhanú mrkvu. Poriadne premiešame. Cesto prelejeme do nádoby a dáme variť do mikrovlnky na 7-8 minút. (Presvedčte sa či je nadoba vhodná na použitie v mikrovlnke) Po upečení, necháme postáť 10.

  2. 2

    Toping: vyslaháme Philadelphiu s cukrom a s maslom. Na koniec pridáme citronovú šťavu a krém natriemie na vychladnutú tortu. Ozdobime orechmi. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

mesiar50
Páči sa mi tvoja torta.Šikovný,,ťah"a inšpirácia dobrá.
gubics
Vyskúšam,ešte som koláč nepiekla v mikrovlnke.
root
Typické anglické mrkvové koláče a ešte k tomu z mikrovlnky a so syrovým topingom nie je nič pre mňa. Mikrovlnka je vhodná maximálne tak na ohrievanie!
babidka
Predpojatost voci mikrovlnkovym kolacikom pretrvava u mnohych -hlavne u tych , ktori ich este ani neskusili urobit ....a toboz ochutnat :-) No ja si ich obcas "uvarim-upeciem" .A takyto som este neskusala , takze sa mu celkom tesim :-) Bezne robievam taketo kolaciky v obycajnej sklenej miske na salat / ma steny hrube asi ako zavaraninova flasa/ a nemavam s tym problem .
olga42
Ja často použivam mikrovlnku s crips platnou je to velká výhoda.Niekto ma predsudky k mikrovlnke ale zlé.Prečo so neulahčit prácu.
Napriklad hranolky su výborne a len s malým množstvom tuku, akoláče su výborne rýchle.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia