Foto: eldina
pre každého, kto miluje v ústach chuť vanilky..:)
príprava
na 160 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
1 bal. |
|
1 PL |
|
5 PL |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
650 ml |
|
2 bal. |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
100 g |
|
200 ml |
|
5 ks |
|
Zdobenie: | |
|
Postup
-
1
Potrebujeme: /do zákusku som použila aj banán, aj ked by sa viac hodili jahody či maliny, ale na tie si ešte počkám/...:)...Heru či Palmarín majte izbovej teploty.
-
2
najprv je dobré začať uvarením pudingu, nakoľko ho potrebujeme vychladnutý..500 ml mlieka dať variť /pridávam do pudingu vždy trochu masla, vtedy neprihorí/...žĺtky rozmiešať so 150 ml mlieka, pridať pudingy v prášku a dobre vymiešať...ked mlieko vrie, priliať žĺtkovú masu a miešať, kým nezhustne..potom prikryť igelitom a nechať vychladnúť/aby sa nevytvorila koža/...
-
3
Cesto: z bielkov vymiešať sneh, pridať cukor, múku, olej, puding /prášok/
-
4
-vyliať na plech, vystlaný papierom na pečenie.../veľký plech/
-
5
piecť na 160 °C cca 20-25 minút... po 10 minútach je zhora hnedé, vtedy ho prikryte papierom na pečenie, aby nezhorelo../cesto je tenunké,preto/
-
6
ked vychladne, dať z neho dolu papier-opatrne, je tenké/ak by nešlo, otočiť papierom hore a prikryť na chvíľu mokrou utierkou, vtedy pekne zíde/....nakrájať po dĺžke na tri dlhé pláty..
-
7
ked vychladol puding, vymiešať v miske Heru/či Plamarín/ s práškovým cukrom.., pridať k pudingu- dobre vymixovať, šľahačku i vanilkový cukor vyšľahať a zmiešať s pudingom..
-
8
1.a 2. plát natrieť plnkou a na plnku ukladať nakrájané ovocie/ale aj nemusí byť/-ja som dávala banán..farebne efektnejšie by bolo červené ovocie, ale nemala som..:)...
-
9
3.plát potrieť zvyškom plnky a na ňu nastrúhať bielu čokoládu...dať chladiť do chladničky..
-
10
plnky je dosť, netreba ňou šetriť a je fantastická, maslo skoro necítiť, nie je ho tam veľa...celá práca okolo zákusku je maximálne 10 minút, zvyšok času je čakanie : kým sa pečie korpus či vychladne puding..
Si šikulka