Vanilková bomba fotorecept

eldina - fotkaeldina, 3. marca 2013
Vanilková bomba (fotorecept)
Foto: eldina

pre každého, kto miluje v ústach chuť vanilky..:)

60 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
1 bal.
1 PL
5 PL
3 PL
Plnka:
650 ml
2 bal.
150 g
1 bal.
100 g
200 ml
5 ks
Zdobenie:




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: /do zákusku som použila aj banán, aj ked by sa viac hodili jahody či maliny, ale na tie si ešte počkám/...:)...Heru či Palmarín majte izbovej teploty.

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    najprv je dobré začať uvarením pudingu, nakoľko ho potrebujeme vychladnutý..500 ml mlieka dať variť /pridávam do pudingu vždy trochu masla, vtedy neprihorí/...žĺtky rozmiešať so 150 ml mlieka, pridať pudingy v prášku a dobre vymiešať...ked mlieko vrie, priliať žĺtkovú masu a miešať, kým nezhustne..potom prikryť igelitom a nechať vychladnúť/aby sa nevytvorila koža/...

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto: z bielkov vymiešať sneh, pridať cukor, múku, olej, puding /prášok/

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    -vyliať na plech, vystlaný papierom na pečenie.../veľký plech/

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    piecť na 160 °C cca 20-25 minút... po 10 minútach je zhora hnedé, vtedy ho prikryte papierom na pečenie, aby nezhorelo../cesto je tenunké,preto/

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ked vychladne, dať z neho dolu papier-opatrne, je tenké/ak by nešlo, otočiť papierom hore a prikryť na chvíľu mokrou utierkou, vtedy pekne zíde/....nakrájať po dĺžke na tri dlhé pláty..

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ked vychladol puding, vymiešať v miske Heru/či Plamarín/ s práškovým cukrom.., pridať k pudingu- dobre vymixovať, šľahačku i vanilkový cukor vyšľahať a zmiešať s pudingom..

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    1.a 2. plát natrieť plnkou a na plnku ukladať nakrájané ovocie/ale aj nemusí byť/-ja som dávala banán..farebne efektnejšie by bolo červené ovocie, ale nemala som..:)...

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    3.plát potrieť zvyškom plnky a na ňu nastrúhať bielu čokoládu...dať chladiť do chladničky..

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    plnky je dosť, netreba ňou šetriť a je fantastická, maslo skoro necítiť, nie je ho tam veľa...celá práca okolo zákusku je maximálne 10 minút, zvyšok času je čakanie : kým sa pečie korpus či vychladne puding..

    Vanilková bomba (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

an3da
Mňammm, milujem vanilkovú chuť, ukladám.
anka22
to bude dobrý koláčik, ukladám a vyskúšam
katka90
to vyzera naozaj poriadne vanilkovo, a este ta biela cokolada k tomu... ukladam, musim vyskusat :D
kika1212
@Eldina , tak bomba je to úžasná. Asi by som ten tuk presmerovala tak ako @miminka230 , ale to už je vec každého. Rozhodne, že je to super zákusok, určite farebné ovocie by tú dobrotu viac rozžiarilo, ale zasa každé ovocie má svoje čaro. Všimla som si že pridávaš perfektné dobroty, mnohé ma natoľko inšpirovali, že som ich vyskúšala a bola som spokojná nielen ja, ale aj moji hostia. Určite úspech schytá aj tento zákusok. Ja som zatiaľ nenabrala odvahu pridať niečo so svojej dielne a priznám sa nie som v kuchyni začínajúca. Zatiaľ čerpám inšpiráciu a dobré rady od šikovných (ale podotýkam len od šikovných) varecháčov, medzi ktorých neodmysliteľne patríš aj Ty. Vďaka patrí ale len šikovným varecháčkam a varecháčom. Prajem pekný slnečný deň.
orchidea
veľmi sa mi tvoj recept páči...len sa mi zdá že by to pre nás bolo málo, robila by som z dvojitej dávky...ukladám si
twiiity
Minuly tyzden som ho robila - je to absolutne skvely zakusok, uplne dokonaly. Pouzila som tiez banany a ta kombinacia bananov, vanilky a bielej cokolady je neskutocne dobra :) akurat cesto sa mi upieklo az dotvrda, tak neviem ci to tak malo byt (lebo pocas chladenia v chladnicke zmäklo) alebo ci to ma byt mäkke od zaciatku (piekla som podla postupu, ale urcite zavisi aj od typu rury). Nabuduce budem korpus piect kratsie. Priznam sa, ze do kremu som nedala slahacku, nebol to umysel, ale ked uz sa malo vsetko spojit, tak som zistila, ze ta slahackova smotana, ktoru som chcela tymto sposobom zuzitkovat, lebo sa jej pomaly koncil datum spotreby, bola vlastne smotana na varenie :) takze som bola nahrata :D ale chutovo to bolo aj tak uzasne, takze tipujem, ze s tou slahackou by to bolo este lepsie- MNAM!!!! Urcite tento zakusok vyskusajte, stal sa z neho jeden z mojich najoblubenejsich zakuskov (ak aj nie najoblubenejsi :) )
twiiity
Aha, a zabudla som napisat, ze do kremu som pouzila obycajne maslo, nie margarin, a bol naozaj lahodny.
eldina
@twiiity šikulka si, ano, maslo je určite lepšie, v tom ti dávam zapravdu...ja dávam podľa toho, čo mám doma /niekedy aj manžel nakupuje, čo už!!/..:)...som rada, že si si aj po týždni dala tú námahu napísať svoj dojem..:)ešte raz-dakujem ti




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia