Sušienky z ovsených vločiek na dva spôsoby

mirkajan - fotkamirkajan, 25. augusta 2016
Sušienky z ovsených vločiek na dva spôsoby
Foto: mirkajan

Tento recept som našla v časopise Gourmet, bezlepková a vegánska úprava je podľa mňa.

15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Vegánske a bezlepkové sušienky:
100 g
70 g
180 g
100 g
5 PL
150 g
120 g
1 ks
2 PL
štipka
Štandardné sušienky:
170 g
180 g
100 g
5 PL
150 g
120 g
1 ks
1 ks
štipka




Postup

  1. 1

    Všetky suché suroviny vysypte do misy a premiešajte. Pridajte zmäknutý Alsan bio (maslo) a rukami mieste dovtedy, kým zmes nemá konzistenciu drobeničky.

  2. 2

    Potom pridajte arašidové maslo (vajce) a rukami miešajte, kým nezískate kompaktné cesto. Z cesta odoberajte kúsky vo veľkosti vlašského orecha, vytvarzjte do guličky, ktorú položte na plech vyložený papierom na pečenie a mierne sploštite dlaňou ruky. Ja som ešte na vrch každej sušienky nasypala štipku trstinového cukru.

  3. 3

    Pečte pri teplote 180 °C cca 20 min., alebo kým na povrchu mierne zozlatnú. Nechajte vychladnúť a až po vychladnutí dajte dole z plechu, vo vegánskej a bezlepkovej verzii sú tesne po upečení ešte mäkké, rozsypali by sa.

Diskusia k receptu

martamm
Fajn receptiky pre maskrtnikov, ktori sleduju ake ingrediencie pouziju, urcite vyskusam obidva. Chcem sa len spytat, na fotke su babany, tie ale nevidim v pouzitych ingredienciach, tak neviem, ci patri do receptov, alebo su pouzite len ako dekoracia na fotke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia