Foto: mirkajan
Tento recept som našla v časopise Gourmet, bezlepková a vegánska úprava je podľa mňa.
príprava
na 180 °C
Suroviny
Vegánske a bezlepkové sušienky: | |
100 g |
|
70 g |
|
180 g |
|
100 g |
|
5 PL |
|
150 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Štandardné sušienky: | |
170 g |
|
180 g |
|
100 g |
|
5 PL |
|
150 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Všetky suché suroviny vysypte do misy a premiešajte. Pridajte zmäknutý Alsan bio (maslo) a rukami mieste dovtedy, kým zmes nemá konzistenciu drobeničky.
- 2
Potom pridajte arašidové maslo (vajce) a rukami miešajte, kým nezískate kompaktné cesto. Z cesta odoberajte kúsky vo veľkosti vlašského orecha, vytvarzjte do guličky, ktorú položte na plech vyložený papierom na pečenie a mierne sploštite dlaňou ruky. Ja som ešte na vrch každej sušienky nasypala štipku trstinového cukru.
- 3
Pečte pri teplote 180 °C cca 20 min., alebo kým na povrchu mierne zozlatnú. Nechajte vychladnúť a až po vychladnutí dajte dole z plechu, vo vegánskej a bezlepkovej verzii sú tesne po upečení ešte mäkké, rozsypali by sa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie, banány nejdú do cesta, sú tam len ako dekorácia.